GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-08-2022 16:28

Kaymakam Balcı’dan, Antik Tiyatro müjdesi

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, 7 yıldan bu yana kapalı olan Telmessos Antik Tiyatrosu ile ilgili müjde verdi. Kaymakam Balcı, ilk etkinliğin Eylül ayında olacağını söyledi.

Kaymakam Balcı’dan, Antik Tiyatro müjdesi

 

 

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, 7 yıldan bu yana kapalı olan Telmessos Antik Tiyatrosu ile ilgili müjde verdi. Kaymakam Balcı, ilk etkinliğin Eylül ayında olacağını söyledi.

 

Telmessos Yüzey Araştırmaları toplantısında açıklamalarda bulunan Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Telmessos Antik Tiyatrosu’nun açılması yönünde kararlı olduklarını kaydetti. Kaymakam Balcı, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın talimatları ile sona geldiklerini söyledi.

 

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı yaptığı açıklamada, “Telmessos Antik Tiyatro ile ilgili sürprizlerim var. Sayın Valimizin talimatları ile orada sona geldik. Yakında beklediğim çalışma olduğu zaman, basın mensuplarını bilgilendireceğim. Orayı açacağız. Bunda kararlıyız. Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile özel girişimleri oldu. Oradaki gereksiz diyebileceğimiz bir takım şeyler var. Onları tahliye edip, Antik Tiyatro’yu vatandaşın kullanımına açacağız. Eylül ayında etkinlik yapmayı düşünüyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılınca ayrıca konserler vereceğiz. Ben geldiğimden beri Fethiyeli vatandaşlarımızın duyarlılığına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Açıklamasını sürdüren Kaymakam Balcı, “Telmessos Antik Tiyatrosu 7 senedir kapalı. Ben gelir gelmez hemen orayı ziyaret ettim. Bu prosedürleri aşacağımızı söyledim. Mahkemelik bir konu var ama vatandaş bu konuyu dinlemez. Sayın Valimizin talimatları ve takipleri ile bir sona ulaştırdık. Fakat size mahcup olmamak için net bir şey söylemek istemiyorum. Bu süre içerisinde orayı açacağıma inanıyorum. Gerekli olan her şeyi hazırladım. Oradaki ıvır zıvır malzemeleri çıkartıp, bu haliyle temizleyip açacağız inşallah. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne de çok teşekkür ediyorum. Hatta bunla ilgili yarın gelip tespitte bulunacaklar. Bizi izlemeye devam edin diyorum. Biz buna duyarlıyız. Bu kültürel varlıklar konu olunca çok sert bir mevzuat var. Buna rağmen açacağımızı söylüyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

AdminAdmin