FETHİYE
Giriş Tarihi : 24-11-2022 14:24

KADINA ŞİDDETE KARŞI AÇILAN STANDA YOĞUN İLGİ

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde ‘Kadına El Kal-ka-maz’ programı çerçevesinde kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirme standı açıldı.

KADINA ŞİDDETE KARŞI AÇILAN STANDA YOĞUN İLGİ

 

 

 

 

Etkinlikte broşürlerle birlikte Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) anlatıldı.Haftalık semt pazarının kurulduğu Salı günü uzman ekipler broşürlerin dağıtımı ve birebir bilgi verilmesi için stant açtı.Fethiye Sosyal Hizmet merkezinde görevli uzman sosyolog ve psikologlar pazar yerini gezerek vatandaşlara bilgilendirme broşürlerini dağıttı.

 

Kadınlara şiddete uğranılması halinde yapılması gerekenler konusunda ve KADES uygulaması hakkında bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı. Uzman ekip, kadınlara KADES uygulamasını anlatıp uygulamayı telefonlarına nasıl kurabilecekleri konusunda birebir bilgi verdi. Kadınların merak ettiği sorular da anında cevaplandı. Erkeklere de Kadına El Kal-ka-maz programı kapsamında bilgilendirme yapılıp yine broşür dağıtıldı. Kadına el kal-ka-maz programı kapsamında hazırlanan broşürlerde şiddetin topluma ihanet olduğu, şiddetin etkisinin şiddet görenle sınırlı olmadığı, her türlü şiddet gibi kadına yönelik şiddetin de suç olduğu, kadına yönelik şiddetin milli değerlerle ve dini inançla bağdaşmadığı gibi konulara vurgu yapıldı.

AdminAdmin