MUĞLA
Giriş Tarihi : 02-11-2022 12:34

KADIN GİRİŞİMCİLERDEN FARKINDALIK ÇAĞRISI

Kasım ayı toplantısı için bir araya gelen TOBB KGK, MUTSO Başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kurul sonrasında Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında ortak bir çağrıda bulundu.

KADIN GİRİŞİMCİLERDEN FARKINDALIK ÇAĞRISI

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Kasım ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.

1 Kasım Salı günü gerçekleştirilen toplantı öncesi kurul, oda organ seçimleri sonrası göreve gelen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı H. Koray Özcan ile Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’u makamlarında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

KADIN GİRİŞİMCİLERDEN MEME KANSERİ FARKINDALIK ÇAĞRISI

Ziyaretlerin ardından aylık olağan toplantılarını gerçekleştiren kurul üyeleri, Aralık ayında gerçekleştirmeyi planladıkları ege bölge toplantısına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Toplantının ardından Ekim ayının Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı olması vesilesiyle ortak çağrıda bulunuldu. ‘Erken teşhis ile meme kanserine dur deyin.’ diyen kurul üyeleri adına konuşan Başkan Mehtap Şeniz Çahan şunları kaydetti:

“Meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla Ekim ayı meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenmiştir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana Ekim ayında, meme kanserine karşı farkındalık oluşturma amacıyla çalışmalar ve kampanyalar yürütülmekte. Bu bilince bir artı değer sağlayabilmek amacıyla bugün pembe kurdelelerimizle bir aradayız. Kadınlarımız lütfen kendilerini muayene etmeyi unutmasınlar. Lütfen kontrollerini ihmal etmesinler. Benim başıma gelmez demeden, erken teşhisin hayat kurtaracağının bilinciyle hareket edelim.”

AdminAdmin