SİYASET
Giriş Tarihi : 01-06-2023 15:17

İYİ PARTİDE İSYAN BAYRAKLARI AÇILIYOR

İYİ  PARTİDE İSYAN BAYRAKLARI AÇILIYOR

14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi sonrasında ortaya çıkan sonuçlar, İYİ Parti Muğla Teşkilatlarını karıştırdı. Geçmiş dönem İl Başkan Yardımcısı, İş İnsanı Orhan Merpez’den Milletvekili Metin Ergun ve İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.
Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi sonrasında ortaya çıkan sonuçlar İYİ Parti Muğla Teşkilatlarını karıştırdı.
Geçmiş dönem İl Başkan Yardımcısı, İş İnsanı Orhan Merpez, seçim sonuçlarına ilişkin Milletvekili Metin Ergun’u suçladı. Merpez, ayrıca İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe’yi istifaya çağırarak, yeniden il kongresi yapılmasını istedi.
Merpez, şu ifadeleri kullandı:
“Değerli Muğlalı dava arkadaşlarım, kurucusu olduğumuz Cesurlar Hareketi olan İyi Partimiz ile 2. seçime girdik. Hepimiz eski baş koyduğumuz davaları bırakarak geldik. Bende MHP’de hep yanında olduğum, sevgi ve saygıyla hep andığım Metin beyin ricasıyla bu davaya katıldım. Asıl amacımız Türkiye’mize soluk aldırmak, partimizi iktidar yapmaktı. Çoğunuz beni tanır ama ben yine söyleyeyim. Ben bir iş adamıyım. 30 yıl Muğla’da tarımda ihracat birincisiyim. Ege’de hep ilk 5’teyim. Yüzlerce işçi çalıştırıyorum. Bütün risklere rağmen bu harekete inandım yanında yerimi aldım. İlk 3 yönetim de yer aldım, İlk seçimde bence çok başarılı olduk. Yılımızı doldurmadan oyumuzu aldık ve ilk sıradan emeği olduğu için Metin Beyi vekil olarak gönderdik.
“TÜRKİYE’DE İTTİFAK YAPMAMIZA RAĞMEN MUĞLA’DA AVUCUMUZU YALADIK”
Değerli arkadaşlar partimiz iyi bir hava yakaladı, büyümeye başladık. Yerel seçimlerde Türkiye’de ittifak yapmamıza rağmen Muğla’da avucumuzu yaladık. Tek bir ilçe dahi alamadık. ‘Metin beye dişimizi gösterelim’ telkinlerimiz ‘bir dahaki sefere’ diyerekten kabul görmedi. Karakterimizde olmayan kabullenmişliğe ‘eyvallah’ dedik. Teşkilatlar bağımsız ve büyüme odaklı çalışıyordu. Amaç genel seçimde 3 vekil ve Muğla’da birincilik.”
“GECE YARILARINA KADAR İLÇE BAŞKANLARI TEHDİT EDİLDİ”
Merpez, açıklamasına şöyle devam etti:
“İncilay başkanın olayında herkes hemfikir oldu yönetim düştü. Bu olayı hepimiz biliyoruz. Ama başkana İzmir’de protokolde yapılan bilinçli saygısızlığın rolü de var. Metin beyin bu olaydan haberi var. Neyse yeni il başkanı seçimleri olacaktı ve ‘adaylar meydana çıksın’ dendi. Yunus Önder vekille konuştu, sayın vekilim ‘sorun yok’ dedi. Hatta ben Yunus’a ‘Serkan kardeşimiz aday olursa olsun sen çekilirsin’ dedim Yunus beyde ‘ok’ dedi. Sonra projelerimizi paylaştık. Mesela her ilçenin kira ve sekreter parasını biz karşılayacaktık. Cep şirketleriyle seçim zamanı anlaşıp 1 ay boyunca sabah öğle akşam adayların ve yapacaklarımızın tanıtımını yapacaktık, bir sürü aksiyonlar. Değerli arkadaşlar siyaset adamsız ve parasız olmaz. Sonra birden Metin bey ’Yunus aday olmasın’ dedi. Yunus’ta ‘baştan sana sordum sorun yok dedin, şimdi 1 oy da alsam çekilmem’ dedi. Metin bey iktidarı ve gücü kaybetme korkusuna, şöför olarak kullandığı Davut’u aday etti. Delegelerin oy kullanmadığı Yunus’un gelmesinin yasaklandığı oyları yanlarında götürdükleri antidemokratik seçimle Davut’u il başkanı seçti. Gece yarılarına kadar ilçe başkanları tehdit edildi. Merak eden Fatih Çoban’ı arasın.
Biz MHP’den genel başkanımıza karşı yapılan anti demokratik uygulamalardan dolayı ayrıldık. Kendisine karşı olan ilçeleri tasfiye etmeye kalkıştı. Biz, ‘Bu Davut’un vizyonu Muğla’yı taşımaz, Yunus olmasın başkasını bul, Davut’u yardımcı yap. Yıllarca duyduklarımız galiba doğruymuş’ dedik. Küçük olsun bir ben olayım. Şoför il başkanı kontrol edilecek delegeler için ilçere baskı. Beğenmediğine istifa et demeler. İlin belli başlarına parti kapalı, üye olamazlar dedikoduya inanmalar bunlara yine eyvallah derdik 3 vekil çıksaydı, bu ekip işi biliyor derdik.
“HEM EMEKLİ HEM MİLLETVEKİLİ MAAŞI ALIYORSUN, HANGİ TEŞKİLATA KAÇ PARA VERDİN?”
Her büyükşehir de ön seçim olduğunu ancak Muğla’da yaptırılmadığını belirten Merpez, Milletvekili Ergun’a seslenerek, “Evet şimdi hesap zamanı. Behçet başkanın arkasından demediğini bırakmadın, sonra koluna girdin Behçet başkan 180 bin oy aldı tek başına. Şimdi ne oldu? Mehmet Tosun başkanı aday yaptın 3. sıradan bile bile, ‘3 çıkaracağız’ diye potansiyeli olan bir arkadaşımızı yedin. Her büyükşehirde ön seçim oldu, Muğla’da yaptırmadın. Çünkü bu millet seni ilk 7’ye koymazdı veya kendine güvenemedin, para hiç harcamadın. Hem emekli hem milletvekili maaşı alıyorsun. Hangi teşkilata kaç para verdin? Koca il başkanı sen kaç para harcadın? Gülgün hanımın hakkını yediniz. Genel başkan geldiğinde salonu dolduramadın. Daha 2 kelimeyi bir araya getiremeden talimatla il başkanı oldun.” dedi.
“BU İL BAŞKANI VE VESAYET DÜZENİ DEĞİŞMELİDİR”
Merpez, İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe’yi istifaya davet ederek yeniden kongre yapılmasını istedi. Merpez, “Beyler benim beklentim hiç olmadı devamlı davama verici oldum. Ben kaybetmeyi sevmem, başkasının işine de karışmam sizin işinize de karışmadık. Gelinen durum ortada Hasan Engin gibi siyasetçiye, efsane Latif Sakıcı’nın oğlu Ahmet Sakıcı’ya dünkü çocuk muamelesi yapamazsınız. Partiyi bir dükkan veya eviniz göremezsiniz. Biz varsak siz varsınız, ilçelere kim aday kim değil sorgulayamazsınız, kimseye ‘aday olma’ diyemezsiniz. Küçük olmayacağız en büyüğü olacağız. Değerli il yönetimindeki arkadaşlarım, değerli dava arkadaşlarım, değerli partililer değerli ilçe başkanları bu başkan ve vekil Muğla’da başarısızdır, istifa etmelidir. Vekilimiz biz asılları dinlemelidir. Biz Ak Partili, CHP’li değiliz, biz cesuruz İYİ Partiliyiz. Muğla’yı ve en az 4 ilçeyi almak istiyorsak bu il başkanı ve vesayet düzeni değişmelidir. Yeniden kongre yapılsın partilimiz karar versin. Hepinizi sevgi saygıyla kucaklıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

AdminAdmin