MUĞLA
Giriş Tarihi : 18-03-2023 18:36

İngiltere’den sezonun ilk turist kafilesi Muğla'ya geldi…

İngiltere’den sezonun ilk turist kafilesi Muğla'ya geldi…



YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin, yeni sezonda hedeflerinin 5 milyonuncu yolcuya hizmet vermek olduğunu belirterek, "2023 sezonuna girerken amacımız daha çok çalışıp turizm sektöründeki tüm paydaş ve iş ortaklarımızla birlikte misafirlerimize en iyi hizmeti sunarak, depremin ülkemizde açtığı yaraların en hızlı şekilde sarılmasına katkıda bulunmak." dedi.

Muğla'nın Dalaman ilçesine İngiltere'den gelen turist kafilesi çiçeklerle karşılandı.
YDA Dalaman Havalimanına gelen 188 kişilik kafile için karşılama töreni düzenlendi. Uçaktan inen yolcular havalimanı yetkilileri tarafından kırmızı halıda, kırmızı güllerle karşılandı.
Çeşitli ikramlarda bulunulan İngiliz turistler, işlemlerinin ardından konaklayacakları otellere geçti.
YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin, İngiltere'den Muğla’ya gelen sezonun ilk charter seferinin Dalaman Havalimanına yapıldığını söyledi.
“AMACIMIZ ÜLKEMİZİN YARALARININ EN HIZLI ŞEKİLDE SARILMASINA KATKIDA BULUNMAK”
YDA Dalaman Havalimanının İngiltere pazarında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Laçin, "Manchester kentinden Türkiye'ye 188 yolcu ile gelen ilk uçağı karşıladık. Yaşadığımız deprem felaketinin üzüntüsüyle 2023 sezonuna girerken amacımız daha çok çalışıp turizm sektöründeki tüm paydaş ve iş ortaklarımızla birlikte misafirlerimize en iyi hizmeti sunarak, depremin ülkemizde açtığı yaralarının en hızlı şekilde sarılmasına katkıda bulunmak." diye konuştu.
Laçin, İngiltere’den uçuşların yıl boyu devam edeceğini de dile getirerek, “Turizm sezonu için hazırlıklarımızı tamamladık. Yeni sezonda hedefimiz 2019 rakamlarını geçerek yılda 5 milyonuncu yolcumuzu karşılamak.” dedi.
“DEPREM FELAKETİ İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM”
Sera Jeffries, yaşanan deprem felaketi nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi.
Jeffries, “Yaşananlar gerçekten çok kötü. Bunun için çok üzgünüm. Ama bu bizim Türkiye’ye gelmemizi durduramadı.” dedi. 
“BURASI BİZİM İKİNCİ EVİMİZ”
Jack ve July Belsey ise Türkiye’ye ilk kez 1998’de geldiklerini ifade etti. 
Her yıl 3-4 kez geldiklerini anlatan çift, “Burası bizim ikinci evimiz. Bu 62’nci gelişimiz.” diye konuştu.
SU TAKI İLE KARŞILAMA YAPILMADI
“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremler nedeniyle bu yıl sezonun ilk uçağına su takı ile karşılama yapılmadığı öğrenildi.

AdminAdmin