ANKARA
Giriş Tarihi : 11-10-2022 14:28

Hacı Bayram Veli Müzesi Açıldı

Hacı Bayram Veli Müzesi Açıldı

Hacı Bayram Veli Müzesi Açıldı

Anadolu'nun manevi mimarlarından Hacı Bayram Veli'nin tasavvuf anlayışı, yaşam felsefesi, Ankara Altındağ'da açılan müzede anlatılacak.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile Altındağ Belediyesinin iş birliğinde açılan  müze, başkentin önemli sembollerinden Hacı Bayram Veli'nin tasavvuf anlayışı, yaşam felsefesi ile vefatına kadar imarı için emek harcadığı Ankara ile ilişkisini anlatacak.
Koleksiyonu Ankara merkezli olan Hacı Bayram Veli Müzesi, Türkçe, Arapça ve İngilizce hizmet verecek. Müze, evrensel ölçekte bir değer olan Hacı Bayram Veli'yi, bir rol model olarak uluslararası düzeyde tanıtmayı hedefliyor.
Açılış konuşmasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy özel müze sayılarının ülkemizde rekor seviyeye ulaştığının altını çizerek müzelere bakanlık olarak verdikleri önemi anlattı. 
Müze açılış konuşmasında Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Hacı Bayram Veli Müzesi projesiyle, Ankara Etnografya Müzesi'nde yıllardır koruma altında bulunan Ankara'nın manevi mimarı Hacı Bayram Veli'ye ait eserlerin, ilk kez bir müzede sergileneceğini belirtti.
AK Parti Ankara Milletvekili ve MKYK üyesi Lütfiye Selva Çam da konuşmasında Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ya teşekkür etti.
Hacı Bayram Veli Koleksiyonundaki Hacı Bayram Veli'nin Murakka Hırkası, gömleği, kısa ve uzun külahı, Hacı Bayram Veli Sancağı, bayramı taçları ve dönemin şairlerinin Hacı Bayram Veli üzerine yazdığı şiirlerin bulunduğu levhalar yakın zamanda ziyaretçilerle buluşacak. Eserlerin bakım ve yenilemesi, şu sıralarda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı, Ankara Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarında gerçekleştiriliyor"

Açılışta Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Hacı Bayram Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin’in yanı sıra çok sayıda milletvekili ve Belediye meclis üyeleri  katıldı.

AdminAdmin