SİYASET
Giriş Tarihi : 06-12-2023 11:07

Gürün; “Allah tüm siyasilere böyle bir veda nasip etsin”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yeniden aday olmayacağını açıklayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkür ederek; “Allah tüm siyasilere böyle bir veda nasip etsin” dedi.

Gürün; “Allah tüm siyasilere böyle bir veda nasip etsin”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Muğla’da 25 yıldır görev yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün yerel seçimlerde tekrar aday olmayacağını söyledi. Özel, kararın Gürün’ün kendisi tarafından alındığını da açıkladı.

CHP lideri Özel, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Muğla Büyükşehir Belediye başkanımız Osman Gürün, kendisi 25 yıl Muğla’ya hizmet ediyor. Şimdi dönüp baktığınızda saymakla bitmez de Muğla Büyükşehir Belediye’nin büyük bir özelliği var, Türkiye’nin dünyadaki ekonomik durumu, kredibilitesi ortada. İktidar, bugüne kadar Türkiye’nin kredi notunu B seviyesine çıkardığı için övünüyor. Türkiye’de bir kumrunun kredi notu 3 A, bu kurum Muğla Büyükşehir Belediyesi. Nasıl oluyor, iyi mali disiplinle, çalmamakla, çaldırmamakla oluyor. Bu kredileri almış da çünkü devletten bir şey alabildikleri yok. Devletten bir kişilik para geliyor, yazın 10-20 kişi oluyorlar. Devlet 1 kişilik para yolluyor, onlar 15 kişilik hizmet yapıyor. Peki, bunu alıp da ne yapmış, sadece son 10 yılda 642 kilometre kanalizasyon hattı yapmış, bin 806 kilometre içme suyu yapmış, ta Muğla’dan Adana’ya kadar ve Osman Başkan döneminde yapılan yolların tüm uzunluğu 3 bin 252 kilometre Muğla’dan Hollanda’ya kadar.

Erdoğan prompterdan yatay mimari okur, yandaşlara gökdelenleri diktirir. Yatay mimariyi prompterdan okumayan ama Muğla’da yapan belediye başkanımız, Muğla’da 4 kattan fazlasına izin vermemiş, son 10 yılda çevre ve imar ile ilgili 189 dava açmış. Son 10 yılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Muğla’ya toplam 3 milyar yatırım yapmış, Osman Gürün ise Muğla’ya 5, 8 milyar yapmış, 2 milyar da devam ediyor. Topladığınızda bir tarafta 3 milyar yatırım yapan koca devlet, bir tarafta 8 buçuk milyar lira yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi var.

Muğla’da Osman Gürün devam etse eder, Muğlalılar da bu kadar hizmetin hakkını verir ama Osman Gürün geldi bize, ‘Ben Muğla’ya hizmet ettim, bir noktaya getirdim. Siz bundan sonraki süreçte kadınlar, gençler diyorsunuz ben bundan sonra Muğla’nın abisi olarak, Muğla’da bayrağı teslim ediyorum’ dedi. Allah tüm siyasilere böyle bir veda nasip etsin.” ifadelerinde bulundu.

AdminAdmin