MUĞLA
Giriş Tarihi : 16-12-2022 19:57

Güney Kore Büyükelçisi Kleopatra Adası’nı ziyaret etti

Güney Kore Büyükelçisi Kleopatra Adası’nı ziyaret etti

Güney Kore Büyükelçisi Kleopatra Adası’nı ziyaret etti

Büyükelçi Lee Sedir Adası’nda programa katıldı

Güney Kore Ankara Büyükelçisi WonIk Lee, Dünyaca Ünlü Kleopatra Adası’nı Ziyaret Etti

Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Muğla’ya gelen Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi WonIk Lee, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın ev sahipliğinde Kleopatra (Sedir) Adası’nda düzenlenen programa katıldı.

Programda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Koray Özcan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk hazır bulundu.

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi WonIk Lee, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve berberindeki heyet, Kedrai Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler tarafından yapılan bilgilendirmelerin eşliğinde Kleopatra Adası ve Kedrai Antik kentini ziyaret etti.

Muğla’nın doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında Büyükelçi WonIk Lee’ye bilgiler veren Vali Orhan Tavlı, efsanelere konu olan, ilk çağlardan bugüne taşıdığı yapılar ve sahip olduğu doğal güzellikleri ile Sedir Adası’nın ve Muğla’nın görülmeye değer destinasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Vali Orhan Tavlı, Gökova Körfezinin doğusunda bulunan altın sarısı kumsalı ile meşhur, çoğu ayakta kalmış arkeolojik kalıntılarla bütünleşmiş zengin doğal dokusuyla Sedir Adası’nın I. derece arkeolojik ve I. Derece doğal sit alanı, aynı zamanda özel çevre koruma bölgesi olduğunu ifade etti.

Muğla’nın antik kentleri ve ören yerleri ile adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, “İlimiz genelinde kazı ve restorasyon çalışmalarına, kültür ve turizm projelerine hız verdik. Hali hazırda yaklaşık 30 antik kentte kazı ve restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarla sahip olduğumuz kültürel varlıklarımızın bizden sonraki kuşaklara en iyi şekilde ulaştırılması ve ilimizin kültür turizmi potansiyelinin ortaya çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti.

Vali Orhan Tavlı, Güney Kore ve Türkiye arasındaki kardeşlik, dostluk ilişkisinin çok güçlü olduğunu ve Kore vatandaşlarını Muğla’da görmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Büyükelçi WonIk Lee ise, misafirperverliğinden dolayı Vali Orhan Tavlı’ya teşekkür ederek, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğe vurgu yaparak Kore Savaşında Türkiye’nin vermiş olduğu desteklerin Güney Kore Cumhuriyeti Halkı tarafından hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

AdminAdmin