MİLAS
Giriş Tarihi : 18-12-2022 15:04

Güllük Deve Güreşi Festivali Yapıldı

Milas’ın Güllük Mahallesine  Ege Bölgesi'nin çeşitli illerinden getirilen 120 deve ile Deve Güreşi Festivali düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan güreşlerde görev alan urgancılar develeri güçlükle ayırabildi.

Güllük Deve Güreşi Festivali Yapıldı


Milas'ta Deve Güreşi Festivali Güllük Deveciler ve Deve Güreşi Sevenler Derneği ile Milas Belediyesince düzenlenen festivalde sahipleri tarafından Ege Bölgesi'nin çeşitli illerinden getirilen develer, davul zurna eşliğinde alana girdi.
Düzenleme komitesince eşleştirilen çeşitli yaş gruplarındaki develer  güreştirildi. Renkli görüntülere sahne olan güreşlerde görev alan urgancılar, güreşen develeri güçlükle ayırabildi.
Rakiplerinden kaçan bazı develer ise güreşleri tel örgülerin arkasından izleyen seyircilere heyecanlı anlar yaşattı. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, deve sucuğu satan stantlardan bol bol alışveriş yaptı.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaptığı açıklamada: ‘’Bu yıl 8'cisi düzenlenen Geleneksel Güllük Deve Güreşimize katıldık. Hemşehrilerimizle birlikte coşkulu bir ortamda yörük kültürümüzün en önemli geleneklerinden bir tanesi olan deve güreşlerini takip ettik.  Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve bu organizasyona katılarak böylesine coşkulu bir kalabalığı oluşturan tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum.’’dedi.

AdminAdmin