MİLAS
Giriş Tarihi : 07-12-2022 14:25

Gönüllüler Günü Milas’ta Kutlandı

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla; Türk Kızılay Milas Şubesi, İlçe Gençlik Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kent Konseyi gibi kurum ve kuruluşlar, gün boyu Milas Şehir Parkı’nda stand kurarak, ‘İYİLİK KİME YAKIŞMAZ” sloganıyla etkinlik düzenlediler.

Gönüllüler Günü Milas’ta Kutlandı

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, Milas Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Türk Kızılay Milas Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş, Milas Kent Konseyi Başkanı Serap Türker, kurum ve kuruluşlarda gönüllü olarak çalışanların katıldığı etkinlikle ilgili açıklama, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir’den geldi.

Binbir; “Gönüllülük, malum hiçbir karşılık, beklenti, menfaat gözetmeksizin fedakarca tüm çalışmaları kapsıyor. Bizim medeniyetimizin, kültürümüzün köklerinde bu yardımseverlik, karşılık beklemeden yapılan iyilikler hep vardı, var olmaya da devam edecektir. Bizim burada amacımız, gelecek kuşaklara, böylesi farkındalık günleriyle topluma yararlı faaliyetlerde insanların gönüllü olmasını sağlamak, özellikle gençlerimize bu duyguyu aşılamak.Hatırlarsanız 2021 yılında bölgemizde çok büyük orman yangınları çıktı. Pandemi sürecine de denk gelen o felaket sırasında, Sayın Kaymakamımızın öncülüğünde, Kızılay, İlçe Gençlik Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluştan katılan gönüllüler ordusu, her alanda ihtiyaç sahibi insanın yardımına koştu. Yangın söndürme çalışmalarına katılanlara destek oldu. Elbette öyle bir felaketi tekrar yaşamak istemiyoruz ancak her an her şeye de hazırlıklı olmalıyız. İşte bu noktada gönüllülerimize çok ihtiyaç duyuyoruz” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Binbir’in ardından etkinliğe katılan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de, bölge olarak bu konuda Türkiye standartlarının üzerinde bir ilginin olduğunu, bundan da son derece mutlu olduğunu belirterek; “Özellikle sosyal sorumluluk bilinci yüksek olan ilçemizde gönüllü faaliyetleri oldukça yoğun bir şekilde sürüyor. Güzel bir amaç uğruna yapılan her iş çok değerlidir. Çünkü herhangi bir çıkar veya karşılık beklemeden yapılıyor olması aynı zamanda anlamlıdır da. Dolayısıyla bu tür çalışmalara imza atan Milas’ın tüm sosyal sorumluluk projelerinde yer alan değerli hemşehrilerime, kıymetli gençlere, organizasyonları yöneten değerli yönetici arkadaşlarıma, emek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe katılan gönüllü gençlerden bazıları ise başta Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke olmak üzere etkinlik boyunca vatandaşlarla sokak röportajı yaparak, gönüllülükle ilgili duygu ve düşüncelerini aldılar.


AdminAdmin