İSTANBUL – Çin’in Makao şehrinde düzenlenen 2026 FIVB Milletler Ligi (VNL) finalinde Brezilya’yı 3-1 mağlup ederek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, kupasıyla Türkiye’ye döndü.
Milli takımı taşıyan uçak 27 Temmuz 2026 saat 15.20’de İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Tarihi başarıya imza atan “Filenin Sultanları”, ellerinde Türk bayrakları ve çiçeklerle bekleyen vatandaşlar, basın mensupları ve yetkililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.
Karşılama sırasında bando ve marşlar çalındı, yolcular ve havalimanı personeli milli takımı alkışlarla selamladı.
-
Kaptan Gizem Örge: “Böyle karşılanmak harika. Döktüğümüz her ter bu karşılamaya değer. Kupayla döndüğümüz için çok mutluyuz. İnşallah daha nicelerine.”
-
Başantrenör Daniele Santarelli: “Harika bir turnuva geçirdik. Gün be gün daha iyi oynadık. İnsanları gururlandırdığımız için çok mutluyuz. Hedefler bitmedi, daha fazla kupa alacağız.”
-
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: “Filenin Sultanları bizlere büyük gurur yaşattı. Avrupa Şampiyonası önümüzde, yeni şampiyonluklar bekliyoruz.”
-
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: “Bu başarı hepimizin başarısıdır. Türk voleybolu artık dünyanın 1 numarası.”






























