Günaydın Milas - Son Dakika Milas ve Muğla Haberleri
Günaydın Milas - Son Dakika Milas ve Muğla Haberleri
SAĞLIK

Eğitim ve Araştırma Hastanesinden, HIV/AIDS Farkındalık Günü

1 Aralık Dünya HIV/AIDS farkındalık günü kapsamında kurumumuz girişinde Enfeksiyon Hastalıkları kliniği hekimleri tarafından farkındalık oluşturmak için bilgilendirme standı kuruldu.

Eğitim ve Araştırma Hastanesinden, HIV/AIDS Farkındalık Günü
Paylaş:

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1988 yılında 1 Aralık HIV/AIDS farkındalığını artırmak için Dünya AIDS Günü olarak kabul edilmiştir.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ile farkındalık oluşturarak, HIV ile yaşayanlara destek olmak ve HIV-ilişkili hastalıkların erken teşhisi ile “Test Yapın ve Bir Sonraki Adıma Geçin” teması kapsamında bilgilendirme yapılarak yeni tanı alan ve enfeksiyon hastalıkları polikliniğine başvuran her hastaya danışmanlık ve tedavi hizmeti sunulan viral enfeksiyon polikliniğinin de bilgilendirmesi yapıldı.

Viral enfeksiyon polikliniğinde Hepatit B, Hepatit C, CMV, EBV, HIV ve bulaşıcı hastalıklar için tedavi, tanı, bilgilendirme ve takip hizmeti verilmektedir.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan’ın öncülüğünde hastanede yeni hizmete açılan viral enfeksiyon polikliniğinde multidisipliner yaklaşım ile hastalarımızın tıbbi tedavi ve takip süreçleri izlendiği belirtildi.

Etkinlik sonrası Başhekimlik toplantı salonunda sağlık profesyonellerine yönelik eğitim sunumu gerçekleştirildi. Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hatice Selda Kaya, Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Prof. Dr. Gülhan Akbaba, Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aslan Yürekli, Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Bülent Özlek ile Enfeksiyon Hastalıkları kliniği Başasistanı Araş. Gör. Dr. Veysel Akca tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Başhekim Togan “1 Aralık Dünya AİDS Farkındalık Günü etkinliğini düzenleyen Enfeksiyon Hastalıkları kliniği asistanlarına ve değerli meslektaşlarım hekim arkadaşlarıma çalışmalara verdikleri destek için teşekkür ederim”dedi.

Bu haber Günaydın Milas - Son Dakika Milas ve Muğla Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SAĞLIK Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Ülkü Ocakları'nın Standına Yoğun İlgi!

Akışın sonuna geldiniz.