DEPREM BÖLGESİ
Giriş Tarihi : 16-02-2023 22:32

DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİ DEPREM BÖLGESİNDE

DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİ DEPREM BÖLGESİNDE



Muğla’dan 769 battaniye, bin yün şal, 184 eşofman takımı, 207 polar kumaştan oyuncak, 674 atkı, bere, eldiven ve 2 bin 400 uyku tulumunun deprem bölgesine gönderildiği ifade edildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan, Kahramanmaraş merkezli 7,6 ve 7,7’lik iki büyük depremle sarsılan bölgeye, devletin en kısa sürede, tüm imkanları ile ulaştığı ve gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.
Valilik olarak depremin yaşandığı ilk dakikalardan itibaren ivedilikle hareket edildiğine dikkati çekilen açıklamada, “Maalesef ki depremin büyüklüğüne binayen can kaybının büyük boyutta olması nedeniyle üzüntümüz büyük ve acımız çok derindir.” denildi. 
Açıklamada, Muğla Valisi, Orhan Tavlı’nın talimatı ile bir yandan arama kurtarma faaliyetlerine katkı devam ederken, diğer yandan depremden kurtulan ve yaşamını idame ettirmek zorunda olan vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçildiğine vurgu yapıldı.
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nün imkanlarını kullanarak, kumaşları Muğla Valiliğince temin edilen 769 battaniye, bin yün şal, 184 eşofman takımı, 207 polar kumaştan oyuncak, 674 atkı, bere, eldiven ve 2 bin 400 uyku tulumunun dikilerek deprem bölgesine gönderildiği kaydedildi.
8 bin adet uyku tulumunun da an itibari ile üretilmekte olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın talimatları ile Muğla Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde öğretmen, idareci ve usta öğreticiden oluşan 30 kişilik bir ekip, üretim faaliyetlerine devam etmektedir. Ekip, 6 Şubat tarihinden bu yana 7/24 esaslı çalışmaya devam etmektedir. Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı İsmail Soykan, çalışmaları bizzat yerinde gözlemleyerek, yetkililerden bilgi almıştır. Her zaman olduğu gibi, Devletimizin sıcak ve şefkatli eli, soğuk kış şartlarında depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında ve yakınındadır. Muğla Valiliği olarak deprem bölgesinden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda, vatandaşlarımızın huzuru, sağlığı ve güvenliği için daima yanlarındayız ve çalışmalarımızın eksenini bu doğrultuda belirlemekteyiz.”

AdminAdmin