EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-09-2022 16:47

Dev Sanayiciler İzmirli tedarikçilerle buluşuyor

Ekaglobal Group sanayici ve tedarikçileri buluşturarak üretimlerde yerlilik oranını artıracak önemli bir organizasyona imza atıyor.

Dev Sanayiciler İzmirli tedarikçilerle buluşuyor

 

Ekaglobal Group sanayici ve tedarikçileri buluşturarak üretimlerde yerlilik oranını artıracak önemli bir organizasyona imza atıyor.

 

Uluslararası düzenlenen etkinlik 14-17 Eylül tarihlerinde İzmir Fuar alanında, Ekaglobal Group ve  İZFAŞ işbirliği ile gerçekleşecek. Bu yıl ikincisi gerçekleşecek organizasyonun ‘‘Yerli üretim, Global Ticaret ” temasıyla düzenlendiğini belirten Ekaglobal Grup Genel Müdürü Kadir Uçar ”Etkinliğimizin amacı sektöründe lider sanayicilerin tedarikçilerle buluşması ve iş gücünü büyütmesidir ” dedi

 

"Yerli ve yabancı alım heyetleri katılacak ”

 “Expo Tech,  Ar-Ge, Ür-Ge, İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı”nın ikincisini düzenlediklerini belirten Ekaglobal Group Genel Müdürü Kadir Uçar  “ Teknolojiyi kullanan tüm sektörlerdeki yerli üreticiler, Ar-Ge merkezleri, tasarım merkezleri, kuluçka ve start-up firmalar ile teknoparklar ve organize sanayi bölgeleri'nde yer alan sanayi firmaların Ar-Ge ve tasarımını yaptıkları, ürettikleri ve üretimini planladıkları en inovatif ürünlerinin sergileyeceği, yerli ve yabancı alım heyetlerinin de katılacağı uluslararası bir platform olacaktır’’ diye konuştu.

 

"121 ülkeden katılım sağlanacak ”

Etkinliği 121 ülkenin katılım sağlayacağını belirten Uçar ‘Etkinliğe 121 ülke Ticari Ataşeliklerimiz kanalıyla, Türkiye’deki Büyükelçiliği ve Konsolosluğu bulunan  87 ülke, 24 ülkedeki temsilciliklerimiz kanalıyla da bizzat ziyaret edilerek resmi olarak davet edildi.

Fransa, Birleşik, Arap Emirlikleri, Sudan ve Pakistan’dan kamu ve ticari heyetleri ise konuk ülke olarak özel daveti olarak katılacaktır’’ diye konuştu.

Düzenlenecek etkinliğin içeriğini belirten Uçar, Fuar programında; “Yeşil Mutabakat ve Temiz Enerji” penceresinden bakılarak düzenlenen 12 panel, 10 konferans, 8 sektör toplantısı, yüzlerce yerli ve uluslararası firmalar ile B2B iş görüşmeleri, 3 proje yarışması (Hackathon – Makeathon - Ideathon)  düzenenecek. Yüzlerce kurum ve firmanın stantlı sergi alanı faaliyetlerine yer verilecektir. Melek yatırımcı olarak da adlandırılan ulusal ve uluslararası yatırım grupları da heyet olarak katılacaktır. ‘’ dedi

 

"Millî Savunma Bakanlığı  ve Savunma Sanayi Başkanlığı destekliyor ”

Etkinliğin Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından desteklendiğini belirten Uçar “Sayın Bakanlarımız, SSB Başkanımız, Valilerimiz, Milletvekillerimiz, ilgili İl Müdürlerimiz, Ticaret ve Sanayi Odaları, Üniversiteler, Teknoparklar, Organize Sanayi Bölgesi Yöneticilerimiz etkinliğimize katılacak, protokol ile birlikte yurtiçi ve yurtdışı yatırımcılar katılım sağlayacak öğrencilerin katılım ve ziyaretlerine açık olacaktır.

 

"Yatırımcılara yeni kapılar ”

Expo Tech’in sadece bir fuar olmadığını belirten Uçar “Aynı zamanda bir teknoloji buluşması, üretimin ve ticaretin kalbinin attığı uluslararası bir pazar yeridir. Yeni girişimci ve startup’lara fırsatlar veren, yatırımcılara yeni kapılar açan, gençlerin teknoloji ile buluşma, kendilerini reel olarak ifade etme platformudur. Yeni müşteri networkünün kurulacağı, yeni başarı hikâyelerinin birçok tedarikçi yazılacağı başlangıç noktası olacaktır’’ diye konuştu.

 

Millet Haber Ajansı

AdminAdmin