EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-09-2022 14:26

Ders zili çaldı, öğrenciler okulları ile buluştu

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda ders zilinin çalması ile Fethiye genelinde 91 okulda 2 bin 507 öğretmen ve 29 bin 672 öğrenci ders başı yaptı. İlköğretim Haftası Kutlama programı kapsamında ilk olarak çelenk töreni düzenlendi.

Ders zili çaldı, öğrenciler okulları ile buluştu

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda ders zilinin çalması ile Fethiye genelinde 91 okulda 2 bin 507 öğretmen ve 29 bin 672 öğrenci ders başı yaptı. İlköğretim Haftası Kutlama programı kapsamında ilk olarak çelenk töreni düzenlendi.

 

İlk olarak Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğrencilerin yer aldığı etkinlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi; Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca tarafından anıta sunuldu. Hemen ardından Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi.

 

Daha sonra Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca ile birlikte Silkar Günlükbaşı İlkokulu Müdürü Mehmet Çoban ve iki öğrenci tarafından Fethiye Kaymakamı Alper Balcı makamında ziyaret edildi ve çiçek takdimi yapıldı.

 

Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlkokulunda İlköğretim Haftası Kutlama programı gerçekleştirildi.

Buradaki organizasyona Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Boleli, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Mustafa Çiçek, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Öğrencilerinin şiirlerinin okunması ile beraber bayrak teslim töreni gerçekleştirildi. Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın ilk ders zilini çalmasıyla beraber sınıf ziyaretleri yapıldı.

 

Programda öğrencilere seslenen Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, “Bugün itibariyle 91 okulun 2500 yeni öğretmenimizle, 29 bin 672 öğrencimizle ders başı yapmak bulunmaktayız. Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımız bu anlamlı haftanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız. 2022-2023 eğitim yılının tüm ülkemizde hayırlı ve sağlıklı geçmesini temenni ediyor, başarılar diliyorum. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ilköğretim meselesi demek, vatan, millet, bayrak demektir. Bu anlamlı sözlerin idraki ile ülkemizin aydınlık yıllara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır. Değerli öğrenciler anne ve babanızın şefkatli kollarından, sizleri anne babanız kadar sevecek öğretmenlerinizin sıcak yüreklerine hoş geldiniz” dedi.

AdminAdmin