FETHİYE
Giriş Tarihi : 13-02-2023 09:47

DEPREMZEDELER FETHİYE’DE…

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen  ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketini yaşayan depremzedeler Fethiye’ye de gelmeye başladı. Fethiye’ye gelen depremzedeler; Fethiye Orman İşletme Müdürlüğünde kayıtlarını yaptırdıktan sonra MSKÜ Fethiye İşletme Fakültesi yanındaki KYK yurtlarına yerleştirilmeye başlandı.

DEPREMZEDELER FETHİYE’DE…

Hatay, Osmaniye, Kahraman Maraş’tan gelen depremzedelerin tüm ihtiyaçları  Fethiye Kaymakamlığı tarafından karşılanmakta. Depremzedelerin konaklamaları ve tüm ihtiyaçları ile ilgili Fethiye Gençlik Spor İlçe Müdürü Harun Yiğit görevlendirildi. Depremzedelerin konaklamaları ile ilgili yapılan açıklamada “İlk etapta depremzedeler resmi ve kamu kurumlarına ait tesislerde kalacaklar. Tesislerin dolması halinde Fethiye’deki otellere ve hayırsever vatandaşlar tarafından tahsis edilen villalara ve evlere yerleştirilecekler. Depremzedeler ister resmi kurumların tesislerinde kalsın isterse de  özel sektöre ait yerlerde konaklasın, devletin yardım ve imkanlarından yaralanabilmesi için  mutlaka Fethiye Orman İşletme Müdürlüğüne gidip kayıtlarını yaptırmak zorundalar. Turizm tesislerinde kalan depremzedelerin de yine aynı şekilde emniyete, jandarmaya ve yetkili kurumlara kayıtlarını yaptırmak zorundalar. Depremzedelerin konaklamaları ile ilgili bilgi almak isteyenler Fethiye Gençlik Spor İlçe Müdürü Harun Yiğit’e 0 543 340 10 82  n o’lu telefondan ulaşabilirler” denildi. Yapılan açıklamada; konaklama amacıyla gelen depremzedeler içersinde Suriyelilerin bulunmayacağı özellikle belirtildi.

“KONAKLAMADA TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI”

Geçtiğimiz günlerde  Adıyaman’dan 120 kişilik depremzede kafilesi, askeri uçaklarla Dalaman’a getirilirken, depremzedeler Fethiye’de KYK yurtlarına yerleştirildi. Yine Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay’dan gelen aileler ve vatandaşların KYK yurtlarına yerleştirilme işlemi tamamlandı. Depremzedeler ile  deprem felaketini yaşayan çocuklara Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi uzman ve psikologları tarafından sağlık desteği verilmeye başlandı. Aynı zamanda Fethiye’ye gelen depremzedeler sağlık kontrolünden geçmekteler. Bu gün itibariyle Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan gelen 37 aile ve toplamda 130 kişilik bir kafilede KHK yurduna yerleştirildi. Aileler ve kadınlar KHK kız yurdunda kalmaktalar gelen bekar erkekler ise KHK erkek yurduna yerleştirilmekte. Fethiye KYK Yurdu'nda 5 yataklı 55 aile ve 45 bekâr odası olmak üzere yaklaşık 500 kişinin konaklaması için tüm hazırlıklar tamamlandı. Burada depremzedelerin A'dan Z'ye tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Depremzede ailelerinin çocuklarının eğitimi de Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından KYK yurtlarında verilecek.  5 yıldızlı tesisi aratmayan Fethiye KYK yurdunda eğitim sınıfları, yemekhane, dinlenme, spor ve müzik salonları gibi tüm olanaklara sahip. Ayrıca  yurtta depremzedelerin ayakkabı, giyim eşyası gibi tüm ihtiyaç ürünlerin sergilendiği ve ücretsiz olarak alabileceği bir mağazada açıldı.

“ÇOCUKLARIN EĞİTİMLERİ AKSATILMAYACAK”

Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman KYK Müdürü Abdurrahman Güneş, yurtta barınan vatandaşları ziyaret ederek talep ve isteklerini dinlediler. Rahatlarının yerinde olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Allah devletimize zeval vermesin. Bizler kötü günümüzde birlik ve beraberlik halindeyiz. Bizleri afet bölgesinden Fethiye’ye getirdiler. Herkese çok teşekkür ederiz” dediler.  Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman yurdunda barınan çocuklar için derslik oluşturacaklarını ifade eden Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, çocuklarımızın zaman geçirip, eğitimine devam edebilmesi için öğretmenlerimizle toplantı halindeyiz. En kısa sürede eğitimlerimiz başlayacak. Çocukların eğitimleri aksatılmayacak” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR KANEPENİN YANINA SIĞINDIK”

Fethiye’ye gelen depremzedeler  yaşadıkları felaketi anlattılar.  Kahramanmaraşlı depremzede İzzet Dereli, “Kahramanmaraş’tan geldim. Yaşadıklarımız anlatılmaz, Cenabı Allah kimsenin başına vermesin. İlk önce küçük bir sarsıntı geldi. Ailemle kalktık, çocuklara seslendik. Büyük deprem geldiğinde çocuklar da yanımızdaydı. Büyük bir kanepenin yanına sığındık. 4 katlı bir binaydı, binanın yıkılmasını bekledik. Binamız yıkılmadı ama çok ağır hasarlı. Bugün sabah buraya geldik. Allah razı olsun. Ben çok gururlandım. Yerine getirilen görevler, hizmetler, yardımlar çok iyi. Sağlığımız için doktorlar geldi, eksiklerimiz tamamlanmaya çalışıldı. Her türlü ihtiyacımız biz istemeden geldi. Devletimizden  ve hükümetimize Allah razı olsun” dedi.

“AİLEMİZDEN 15-20 KİŞİYİ KAYBETTİK”

Hataylı depremzede Nazire Avcı’da konuşmasında “Allah ölmüşlerimize rahmet etsin. Böyle bir olay daha önce yaşamadık. Hatay Merkez’den geldik. O anları kalanlara anlatmam çok zor. Biz alt kattaydık, çocuklarımız üst katımızdaydı. Her yer sallandı. Eşimin kulakları az duyuyor, beni deprem konusunda eşim uyardı. Kapımız demirdi, çıkamadık. Çocuklarımızın bağırışlarını duydum. Balyozla pencereyi kırarak bizi çıkarttılar. Yağmur, kar, fırtına vardı. Orada, yerlerde daha cenazeler duruyor. Biz de ailemizden 15-20 kişiyi kaybettik. Devletimiz bizi buraya getirdi. Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“O GÜN ANLATILAMAZ”

Malatyalı depremzede Süleyman Bozkurt’ da “Malatya’dan geldim. Korkudan konuşamıyorum. O gün anlatılmaz da yaşanmaz da. Allah hiç kimseye o günü tekrar yaşatmasın. Şu an keyfimiz iyi. Vatandaşımıza, halkımıza, milletimize çok teşekkür ediyorum. Devletimiz bize sahip çıktı. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin