GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-03-2023 13:41

CHP’li Büyükşehir’in Zammı Turizme İhanettir

Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı MUTTAŞ’ın tekne bağlama ücretlerine yaptığı fahiş zam tepki çekmeye devam ediyor.

CHP’li Büyükşehir’in Zammı Turizme İhanettir

Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan MUTTAŞ, 2023 Dönemi Limanlarda uygulanacak fiyat tarifelerini açıkladı. Ancak, tarife önceki yıla göre fahiş olarak bir zam yapıldığı ortaya çıktı. Tekne sahipleri, bu zam karşısında büyük tepki göstermeye devam ediyor.

Marmaris Yat Limanı'nda demirli bir Alman bayraklı teknenin günlük 9 bin 163 lira ücret ödediği iddiası. Bu rakamın, birçok tekne sahibinin tepkisini çekti ve tekne sahipleri yeni limanlar aramaya başladı. Bazı tekne sahipleri ise açıkta demirleyerek duruma tepki gösterdi.

Zam haberinin ardından tekne sahipleri, bu zam Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin itibarını zedeler, ülkemizin turizme ihtiyacı olduğu bir dönemde bu şekilde bir tavır resmen vatana ihanettir, turizmi baltalamaktır diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada ise ücret tarifesinin diğer limanlara göre uygun olduğunu dile getirmesi ise şaşkınlık yaratıyor. Bazı tekne sahipleri bu açıklama sonrası sosyal medya adreslerinden yaptıkları paylaşımla Yunanistan’da, Rodos’ta teknemizi 110 Euro bedelle elektrik, su dahil bağlayabiliyoruz bu fiyat özellikle Muğla’da 500 Euro fiyatlara çıkıyor demekteler.

Konuyla geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi "Artan işletme giderleri, enflasyon oranındaki artış ve piyasa değerleri göz önünde bulundurulmuş ücret tarifesi buna göre belirlenmiştir. Özetle uygulanmış olan tarife rakamları genel piyasa durumunun altında bulunmaktadır" ifadelerini kullanmıştı. Büyükşehir'in zammından sonra Marmaris Yat Limanı'ndaki gemi yoğunluğu azaldı. Kendilerine yeni limanlar aramaya başlayan tekne sahipleri açıkta demirlemeye başladı.

​​​​​​​

AdminAdmin