SİYASET
Giriş Tarihi : 12-01-2024 14:24

CHP’den Muğla’da Tuncay Mollaveisoğlu Sürprizi

CHP’den Muğla’da Tuncay Mollaveisoğlu Sürprizi

Yerel seçimlere sayılı günler kala, CHP‘nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak TELE1 Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu’nun adı öne çıktı.
CHP Muğla’da değişimin, liyakatin ve temiz siyasetin yüzü olabilecek sürpriz bir başkan adayı çıkarmaya hazırlanıyor. Muğla’da Osman Gürün’ün 25 yıl sonra yerini yeni adaylara bırakmak istemesinin ardından turizm cenneti ve rantın en yüksek olduğu büyükşehirde CHP’nin belediye başkan adayının kim olacağı merakla bekleniyor.
Osman Gürün’ün ardından 11 isim aday adaylığını açıkladı. Önemli bölümü eski milletvekili olan aday adayları Muğla’da beklenen heyecanı yaratmadı. Bu durum anketlere de yansıyınca CHP yönetimi Muğla’da sürpriz bir aday üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Uzun yıllardır ailesi ile birlikte Muğla’da yaşayan, yazdığı haberler ve TV programları ile orman yangınlarından, imar vurgunlarına ve çevre talanına kadar Muğla’nın korunması için büyük çaba harcayan gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’nun adı öne çıktı.
Muğla’ya taşındığı ilk yıllarda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde de baş danışmanlık yapan Mollaveisoğlu mevcut belediye başkanı Osman Gürün ile yakın çalışması ile üzerinde durulan aday olarak konuşuluyor.
Türkiye’de temiz toplum ve yolsuzluklara karşı verdiği mücadele ile tanınan, Tuncay Mollaveisoğlu’nun adaylığı ile; CHP yönetiminin, Muğla’da da değişim mesajını vermek istediği, bu amaçla yerel siyasette yıpranmamış bir ismi öne çıkarmayı amaçladığı belirtiliyor.
Tuncay Mollaveisoğlu, Yaklaşık 25 yıldır gazetecilik yapıyor.

AdminAdmin