FETHİYE
Giriş Tarihi : 11-08-2023 10:11

CHP Fethiye'de Mustafa Koyuncu Güven Tazeledi

CHP Fethiye'de Mustafa Koyuncu Güven Tazeledi

CHP Fethiye'de Mustafa Koyuncu Güven Tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla’da ilk kongresini Fethiye’de gerçekleştirdi. CHP Fethiye İlçe kongresine delegelerin büyük bir bölümü katıldı.

 

 


CHP Fethiye İlçe kongresinde başkanlık seçimine tek liste ile gidildi. Başkanlığa seçilen otomotiv iş insanı Mustafa Koyuncu, doğum gününde başkan oldu. CHP Fethiye İlçe Başkanı seçilen Mustafa Koyuncu, tüm partililere ve delegelere teşekkür ederek ,”Doğum günümde ilçe başkanlığı görevine seçildim. Şimdi, ilk yerel seçimlerde Fethiye’de yine Belediye Başkanlığını partimize kazandırmak için yoğun bir çalışma içine gireceğiz” dedi.

 

 


CHP Fethiye İlçe kongresine son milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmenin üzüntüsünün konuşulduğu kongre oldu. Şölen havasında geçmesi beklenen CHP Fethiye İlçe Kongresine delegelerin büyük bir bölümü katılırken, partililerin katılımının az olması dikkat çekti. CHP Fethiye İlçe kongresine İl Başkanı Hüseyin Erol, CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici, CHP Muğla eski milletvekilleri; Süleyman Girgin, Burak Erbay, Akın Üstündağ, Fevzi Topuz,Ali Cumhur Yaka, Ömer Süha Aldan, Suat Özcan , Nurettin Demir , Mürsel Alban, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP eski il başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP’li İlçe Başkanları, CHP eski İlçe Başkanı Mehmet Demir , İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, Deva Partisi İlçe Başkanı Saniye Kulaç, Saadet Partisi İlçe Başkanlığı adına Ömer Uludağ, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Selim Yılmaz ile bazı belediye meclis üyeleri de katıldı. Kongrede saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı okundu. Ardından, İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu kısa bir hoş geldiniz konuşması yaparak büyük kongre süreci yoluna çıktık. Davetimize icabet eden tüm partililerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Daha sonra kongre divan başkanlığına CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan ve yardımcıları önerildi.


ON ÜÇ İLÇENİN ON BİRİNDE BİRİNCİ PARTİYİZ


Kongre divan başkanlığını üstlenen Gizem Özcan, yaptığı konuşmada, “Bir seçim dönemi geçirdik. İktidarın yalan ve iftira üzerine kurduğu bu seçim döneminde başarıya ulaşamadık. Şu anda iktidar akıl almaz zamlarla ve vergilerle vatandaşlarımızın belini büküyor. Akbelen de onurlu bir mücadele veriliyor. Bu mücadeleyi daha da yaygınlaştırmamız lazım. İktidarın bu yalan politikalarıyla mücadele etmekteyiz. Muğla’da son seçimde 13 ilçenin 11’de birinci parti olduk. Önümüzdeki seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi ile tüm ilçelerde Belediye Başkanlıklarını kazanıp sosyal belediyecilik nasıl yapılır, göstereceğiz” dedi.


FAALİYET RAPORU OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ


Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığının 19 Ocak 2020 ve 31 Temmuz 2023 tarihleri arasındaki faaliyet ve çalışma raporu yönetim kurulu üyesi Avukat Barış Güler okundu. Parti binasının yeni yere taşındığını,  pandemi kapsamında maske, gazete ve gıda kolileri dağıtımı yapıldığını da ,İncir Köy Mahallesinde toplu sünnet gerçekleştirildiğini , ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtımı yapıldığını , gençlere ve halka nutuk kitabı , Cumhuriyet Bayramı kapsamında da esnaflara Türk Bayrağı dağıtımı yapıldığını anlattı. Güler Ayrıca, 200 adet Pazar çantası, 5 bin adet takvim basılıp dağıldığını , 41 mahallede gıda kolisi dağıtılıp Ramazan ayında iftar yemekleri verildiğini , kadın kolları ve gençlik kolları ile beraber öbek çalışmaları gerçekleştirildiğini , Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde bölgeye Belediye ile koordineli çalışıp yiyecek, içecek ve giyim malzemeleri gönderildiğini ,seçim çalışmasında 1 Milyon 458 Bin TL’lik maddi harcama yapıldığını da anlatıp ayrıntılı bilgi de aktardı.
Hesap çizelgesinin de okunmasının ardından faaliyet raporu ve hesap çizelgesi oy birliğiyle kabul edildi.


YAKA, SERT KONUŞTU


Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Muğla eski milletvekili Ali Cumhur Yaka sert bir konuşma yaptı. Yaka, “ Seçimi kazanacağımıza çok inanmıştık. Kaybedince kendimizi toplayamadık. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız, Genel Başkanımızdan şunu beklerdim. Seçime kazanmak için girilir. Seçimi kaybettik.25 Milyon seçmenden özür dilemesini çok beklerdim.” ifadelerini kullandı. Yaka seçimi kaybetme nedeni olarak, Birinci tur seçimde kendilerini terörist denildiğini, sahte videolar hazırlatılıp gösterildiğini bunlara karşılık Habur sınır kapısında kurulan mahkemelerin gösterilmesi ve ortaya konulması gerekirdi. Bizim Muğla’da aldığımız oy, Türkiye’de 5.sıradadır. Çok iyi oy aldık. Biz, seçim çalışmasına gittiğimiz yerlerde teröristlerle işbirliği içerisindesiniz denildik. Bize atılan bu yaftaları üzerimizden atamadık. Fethiye’de de iyi oy aldık. Alim başkanla önümüzdeki seçimlerde de yine kazanacağız. Fethiye’de biliyorsunuz 25 yıl sonra kazandık. Biz 100 yıllık bir partiyiz. Bugüne kadar 6 Genel Başkanla çalıştım. Önemli olan CHP’dir. Genel Başkanlar geçicidir. Seçilmiş arkadaşların arkasında durmak zorundayız. Seçilmiş arkadaşlara destek olmalıyız. Millet ittifakı CHP’den pek çok milletvekili çıkardı. Ama çıkıp, CHP’ye teşekkür etmedi. Bir de yoğun eleştiriler yaptılar. Biz eleştirileri olumlu yapalım. Olumlu ve yüzüne yapalım. Parti tüzüğünün yenilenme çalışmalarının yapıldığını öğrendik. Bizim evimiz Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Gençlerle birlikte Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkmalıyız. Değişim değişim deniyor. CHP’nin yüzünün sola dönmesini istiyorum. Sağdan oy alalım diye. Tarikatlardan, şundan bundan medet beklemenin anlamı yok. CHP olarak yerel seçimlerde Başarı, başarı, başarı istiyoruz.” şeklinde konuştu.


BİRLİK, BERABERLİĞE ÇAĞRI YAPTI


Muğla eski Milletvekili Nurettin Demir ise, her seçim sonrası bir moral çöküntüsü yaşandığına dikkat çekip, birlik, beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi. Üye arkadaşların partiye sahip çıkmasını şimdiden sahaya çıkıp yediden yetmişe seçmenler üzerine birebir çalışılmasını işaret eden Nurettin Demir,” seçimde iyi çalıştık. Ama başarılı olamadık. Olumsuzluğa prim vermeyelim. Tekrar daha çok çalışıp daha çok oy almalıyız. Sizlerle birlikte olmaya söz veriyorum.” dedi.


BU EMANETE SAHİP ÇIKMALIYIZ


CHP Fethiye Eski İlçe Başkanlarından Yusuf Ziya Hıra iktidarın ülkeyi siyasal İslamcılığa getirdiğini belirtip önemli iki seçimin geride kaldığını belirtip , “Biz bu seçimi sadece kazanamadık. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vuruyorlar. Bu oyuna gelmeyelim. Biz yüzde 25’in üzerine çıkamıyoruz. Ülkeyi siyasal İslamcı Ortadoğu’ya sokmak istiyorlar. Genel Başkanımızın millet ittifakı ile kurduğu sistem doğruydu. Bizim birbirimize iyice kenetlenmemiz gerekiyor. Bizim kavgamızdan AKP besleniyor. CHP ‘nin aile içi kavgalarından AKP yararlanıyor. Birbirimizi eleştirerek, döverek bir yere varamayız. Makam kavgaları yapmamalıyız. Biz CHP emanetine sahip çıkmalıyız. Bu kongre şölen havasında olmalıydı. Cenaze havasında olmamalıydı. Cumhuriyeti ayakta tutma alışkanlığımız içinde bulunduğumuz konfordan kaynaklanıyor. Cumhuriyet elden gidiyor. Bu kongreye bir başkan seçimi olarak bakmamamız gerekir. Bir kez daha birbirimizle kenetlenmek zorunda olduğumuzu hatırlatarak bu partiye emek verenlerden Mehmet Demir başkanımızı da unutmayalım.” dedi.


KUVAİYE MİLLİYE DÖNEMİNİ ANLATTI


CHP Eski Milletvekillerinden Sami Gökmen ise, Osmanlının son döneminin ve Atatürk’ün İzmir’de yaptığı iktisat kongresini hatırlatıp 700 Milyon altın borcunu Atatürk’ün üretim devrimiyle nasıl sıfırladığını geniş şekilde anlattı. Gökmen, 1950 yılından başlayarak CHP’nin Kemalizm’den nasıl uzaklaştığını da anlatıp , “ Parti olarak uzaklaştırıldık. Kemalizm’den koparıldık. Tam bağımsızlıktan uzaklaştırıldık. Cumhuriyet değerleri bu iktidar döneminde tamamen satıldı. Türk, Kürt, Sağcı, Solcu , Dinli, Dinsiz diyerek parçalandık. Çıkış sadece Kemalizmle olacaktır. Kemalizme dönmenin dışında bir çıkış yoktur. Bu ülkenin borcunu biz öderiz. Özelleştirilen değerlerimizi de aynı şekilde alırız. CHP hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedi.1973 yılından beri iktidar da olamıyor. Ama hep iktidara yakın görülen partidir. Kurtuluş CHP ‘ de ve Kemalizmde’dir.”ifadelerini kullandı.


NASIL ÇALIŞTIKLARINI ANLATTI


CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak ise 4 yıldan bu yana sahada olduklarını kapı kapı dolaşıp CHP’nin projelerini anlattıklarını, yılmadan çalıştıklarını seçimlerde de Fethiye’de ve Muğla’da birinci parti olarak başarıyı yakaladıklarını son seçimde Türkiye’de istedikleri sonucu alamadıklarını kaydetti. CHP’nin 6 oku çevresinde her türlü yolsuzlukla mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Gülümser Oymak, Akbelen için mücadele edeceğiz. Hedeflerinde CHP’nin yerel seçimlerde yine kazanması olduğunu söyledi.


DELEGELER DE SÖZ ALDI


CHP delegeleri Fehime Korkmaz Bingöl, Türkiye’yi içinde bulunduğu sıkıntılardan CHP’nin çıkaracağını örgütlenme modelinin değişime uygun olması gerektiğini anlatıp , “ toplumun peşinden giden değil, toplumu sürükleyen bir parti olmalıyız.” şeklinde konuştu.


CHP delegesi Hüseyin İlker Tunca’da, neden iktidar olamadıklarını anlatıp, “CHP’nin durgunluk içinde olduğunu bu kongrelerin tek adaylı seçimler değil, birden fazla adaylı yapılması gerektiğini vurgulayıp, Bizler demokrasi mücadelesinin ne kadar kıymetli olduğunu bilmeliyiz. CHP işveren odalarında değil savaş meydanlarında kurulmuştur. Ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığımızla yemin ettik. Cumhuriyete ve CHP’ye ihanet içinde bulunanlara geçit vermeyeceğimize söz verdik.” dedi.


Fethiye Muhalif Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Namık Ünal ise, “Zamların halkı inim inim inlettiğini, enflasyonun başını almış gittiği bir dönemde siz değişim, gelişim sözleri ile bir yere varamazsınız. Fethiye’de Alim Karaca çalışıyor. Aynı zamanda çalmıyor. Hiçbir yolsuzluğa adı karışmamıştır. Önümüzdeki yerel seçimde Alim Başkanımızın arkasında dimdik durun.” ifadelerini kullandı.


CHP’nin il delegelerinden Abdurrahman Şahin ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu aldığı yüzde 48’lik oyun seçimi kazandıramadığını ancak bugüne kadar da alınan en yüksek oy olduğunu hatırlatıp genel başkanımız başarılıdır. Her konuda seçimde, adam gibi CHP’nin ve Türkiye’nin kazanması için çok durdu. Şimdi değişsin deniyor. Öncelikle milletvekillerimizle burada Göcek tüneli parasız geçilmelidir. Ayrıca Ali Cumhur Yaka vekilimizin genel başkanımızın seçmenden özür dilemesi görüşüne katılmıyorum. Genel Başkanımız, CHP için önemli bir liderdir.” dedi.


İTTİFAK SÜRECİNİ ÖNEMSİYORUM


CHP Muğla Eski Milletvekili Burak Erbay ise CHP’nin kurultaylarının ve kongrelerinin önemli olduğuna dikkat çekerek 5 yıl milletvekilliği yaptığını Erdal İnönü’den bu yana da tüm Kurultaylar’da bulunduğunu, milletvekilliği döneminde yörenin narenciye üreticisinin sorunlarıyla sosyal medya yasasıyla meclis kürsüsünde telefon kırıp, portakalları döktüğünü ve böylece ses getirmeye çalıştığını anlattı. Telefon kırma olayından dolayı hakkında dava açıldığını ve bu davayı da kazandığını da söyleyen Erbay, yerel seçimlerde 7 ilçeyi de kazanmak zorundayız. Muğla’da AKP’nin milletvekili sayısını 1’e oy oranını da 100 bine çekemezsek başarılı olamayız. Genel Başkanımızın ortaya koyduğu ittifak sürecini hala önemsiyorum. Yerel seçimlerde de bu ittifak devam etmelidir.” dedi.


UMUTLU VE ÜMİTLİ OLMALIYIZ


CHP Fethiye eski ilçe başkanlarından Ali Özgür Kullukçu ise, ne olursa olsun umutlu ve ümitli olunması gerektiğini söyleyerek bu seçimi kaybetmek her şeyi kaybetme anlamına gelmez. CHP olarak ana muhalefet partisi görevimizi en iyi şekilde sürdüreceğiz. Önümüzdeki yerel seçimleri birlik ve beraberlik içinde iyi saf tutarak kazanacağız. Elimizdeki en önemli enstrüman 25 yıl sonra Fethiye’deki Belediye Başkanlığını Alim Karaca ile kazanmamızdır. O seçimde örgütün ilçe başkanıydım. İnanıyorum ki önümüzdeki yerel seçimlerde CHP, yine Fethiye’yi kazanacaktır. AKP iktidarı Belediye Başkanlarımıza hizmet yaptırmamak için müfettişlerle duvara sıkıştırmak gayreti içerisinde. Üzerimizdeki bu seçim üzüntüsünü atıp. 7 ay sonraki seçimlere odaklanmalıyız. Bu kongrede bu açıdan önemlidir.” ifadelerini kullandı.


DAYANIŞMAK ZORUNDAYIZ


CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici ise kongre süreçleri ile dayanışmanın yaşanacağını vurgulayıp, yerel seçimlerde başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Çok çalışarak daha fazla CHP’li bilinç oluşturmalıyız. CHP’li olunmaz, CHP’li doğulur. Atatürk’e layık bir ülkeyi CHP olarak inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.” diye konuştu.


CHP İl Başkanı Hüseyin Erol ise kongrelerin il, ilçe danışma kurulları toplantısı gibi geçtiğini işaret edip önemli bir seçimi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Kaybedildiği için eleştirinin çok kolay olduğunu söyleyen Erol, bu eleştiriyi bir de kendimize yöneltelim genel Başkan nasıl adaylaştı ona bakalım. Toplumun geniş bir kısmından aldığı güvenle başladı. Adalet yürüyüşü ile başladı. Birlikteliğin temellerini attı. Daha sonra 2 büyük şehrimizin adayını Cumhurbaşkanı adayı olsun şeklinde ortaya koydular. Bir Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 3 aday mı olur? Seçilecek aday dendi masadan kalkıldı. Bu durumu kendi örgütümüze de anlatamadık. Bakınız birinci tur’da Muğla’da yüzde 62.90 ikinci tur da yüzde 66.50 oy aldık. Muğla’da 4 milletvekili seçtik.3’ü CHP’li olarak meclise girdi. Oysa 4 CHP’li milletvekili meclise girecekti. Bu 1 milletvekili eksikliğini CHP’li olarak hiç kimse arzulamadı. CHP Genel Başkanımızın aldığı oyu koruyup nasıl arttırabileceğimizi tartışıp çok çalışıp birleşe birleşe kazanma mücadelesi sözünü veriyoruz.9 Eylül’de CHP’nin 100.yaşını kutlayacağız. CHP 100 yıllık bir parti. Bu kadar darbeye karşı umutla yarınlar için Türkiye’nin bağımsızlığı için çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu kongre Muğla’daki ilk kongremiz. Birlik, beraberlik içerisinde diğer kongreleri de başarıyla tamamlayacağız.” dedi.


ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ


CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu yaptığı konuşmada , “Muğla’mızda ve Fethiye’mizde ilk açılışı hayırlısıyla biz yaptık. Yeni yönetimler, genç yüzlerle hep beraber çalışmak üzere yola çıktık.  Salonun boş olduğu iddia edildi. Bizim 418 tane kongre delegemiz var. Hemen hemen 300 kişi, hafta içi olmasına rağmen buraya geldi, bizlere destek olmak istedi. Ben salonun boş olduğunu düşünmüyorum. Desteğin tam olduğunu düşünüyorum. Burada az önce il başkanımızın da söylediği gibi “bizim danışma kurulumuz değil, biz burada ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz.”  İlerleyen zamanlarda da danışma kurulumuz olacak. Çalıştaylarımız olacak. Hep beraber olacağız. Mahalle çalışmalarımız olacak, öbek çalışmalarımız olacak. Bunlarla ilgili de zaten bilgilendirmeler yapacağız. Söylendiği gibi biz 4 yıla yakın zamandan beri yönetimdeyiz. Yönetimle uyumlu çalıştığımızı düşünüyoruz. Belediye başkanımızla, büyükşehir belediye başkanımızla, il yönetimimizle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Buradan bize destek olan tüm partililerimize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.


YÖNETİM KURULUNDA KİMLER VAR?


Konuşmaların ardından Fethiye İlçe Seçim Kurulu gözetiminde tek liste ile gidilen seçimde Mustafa Koyuncu CHP Fethiye İlçe Başkanlığına seçilirken , yeni yönetim kuruluna Ali Balcı , Mustafa Cihan Çakır, Mesut Dim , Ali Ersoy , Mustafa Barış Güler, Ersay İlbeyli , Betül Kurt, İbrahim Mede, Bahittin Öztürk , Metin Pehlivan , Ali Sonyürek, Hatice Tekeli , Samiye Tilkici , Alsan Tunca , Şefika Nur Tünek  ve Zeynep Yılmaz seçildiler.

AdminAdmin