BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 31-10-2023 09:47

Büyükşehir Yüzüncü Yıl Okuma Seferberliği Ödül Töreni Gerçekleşti

Büyükşehir Yüzüncü Yıl Okuma Seferberliği Ödül Töreni Gerçekleşti


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisi aşılamak için başlatılan 100.Yıl Okuma Seferberliği projesi ödül töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirildi. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılını farklı etkinliklerle kutlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlattığı 100.Yıl Okuma Seferberliği projesinin ödül törenini Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirdi. Ödül törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ev sahipliğinde yazarlar Özge Lokmanhekim, Füsun Çetinel, kitap okuma seferberliğine katılan çocuklar ve aileleri katıldı. 
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklarda ve gençlerde okuma alışkanlığını arttırmak ve kitap sevgisini aşılamak için düzenlenen 100.Yıl Okuma Seferberliği 0-8 Yaş çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, 9-18 yaş gençler için de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda başladı. 240 çocuk ve gencin katıldığı okuma seferberliğinde 100 kitap okuyanlara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen ödül töreni ile çeşitli hediyeler verildi. 
Özge Lokmanhekim; “Muğla’ya kazandırılan kütüphanelerle çocuklar, gençler kendi eğitim, öğretim hayatlarında bilimle, sanatla kültürle ışığı yakalayacaklar.
Muğla Büyükşehir Belediyesi 100.Yıl Okuma Seferberliği projesi ödül töreninde konuşan Çocuk kitapları yazarı Özge A.Lokmanhekim 100.yılda okuma seferberliği projesinde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi ve Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı kütüphanelerin bilgi kaynağı olduğunu belirtti. 

AdminAdmin