MUĞLA
Giriş Tarihi : 18-08-2022 11:28

Büyükelçi Huynen Vali Tavlı'yı ziyaret etti

Büyükelçi Huynen Vali Tavlı'yı ziyaret etti



Çeşitli ziyaretler için Muğla'ya gelen Belçika Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.
Valilik Şeref Defterinin imzalanmasının ardından yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler, sürdürülebilir turizm ve yatırım imkânları değerlendirildi.
Muğla’nın turizmi, kültürü, sağlık potansiyeli, antik kentleri, coğrafi işaretli ürünleri hakkında bilgi veren Vali Orhan Tavlı, Muğla’nın yöresel lezzetlerinin de oldukça zengin olduğunu ifade etti. 
Muğla’da turizmin yanında tarım ve ticaret alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Vali Orhan Tavlı, arı ürünleri, çam balı, zeytinyağı ve tıbbı aromatik bitkilerden katma değeri yüksek ürünler elde etmek amacıyla Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi ve AR-GE İnovasyon Merkezi için çalışmalar gerçekleştirdikleri söyledi.
Belçika Ankara Büyükelçisi Paul Huynen’in Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaretinde, Belçika Büyükelçiliği Ankara Konsolosu Marc Mouton ile Belçika Fahri Konsolosu Onursal Dylan Özatacan bulundu.

AdminAdmin