BODRUM
Giriş Tarihi : 16-12-2023 21:44

Bodrum’u kurtarmak için 82. Vilayet Karya olmalı

Bodrum’u kurtarmak için 82. Vilayet Karya olmalı

 

CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Mine Gültekin: “Yeşil-mavi cennet krallığımız Bodrum yarımadamızı betonlaşmadan kurtarmak için Bodrum ve Milas birleşsin 82. vilayet Karya olsun. İl merkezi Milas’a doğru iç bölgelerde yapılaşsın, kentleşme-iskan-imar, kayalık ve dağlık bölgelere genişlesin, Bodrum mevcut güzellikleriyle kalsın. Bodrum’u daha yeşil daha muhteşem bir turizm cenneti haline getirelim.” dedi. 

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulmak üzere 5393 sayılı kanunun 8. maddesinde yer alan hükümler üzerinde çalışmalar yaptıklarını, Milas ile Bodrum’un birleşerek 82. vilayet olması için bir rapor hazırlığı yaptıklarını vurgulayan Mimar Mine Gültekin; “Bodrum’da vatandaşlarımızın tek gündemi Bodrum’un doğal güzelliklerinin, yeşilinin, mavisinin, eşsiz koylarının, kısacası cennet Bodrum’un nasıl korunacağıdır. Ben de 2 yıl boyunca Bodrum’un ilk bağımsız kadın belediye başkan adaylığımı açıkladığım günden beri bu konu hakkında Bodrum halkımız, bilim insanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, bürokratlarımız ve devlet büyüklerimizle sürekli istişareler yapmaktayım. Bodrum halkımız Bodrum ve Milas’ın birleşerek 82. vilayet olması ile su, kanalizasyon, yol, trafik sorunu olmayan dertsiz, müreffeh ve zenginleşmiş bir kente sahip olacak. Bodrum cennet krallığı olacak, doğal güzellikleri korunacak, turizmi gelişmiş Monako gibi muasır bir kent haline gelecek.” dedi. 

YEŞİL ZIRH YÖNETMELİĞİ BODRUM’U BETONLAŞMADAN KURTARACAK

’Bodrum’da devrim yapacağım’ mottosuyla Bodrum’un temel sorunlarının ivedilikle çözüme kavuşması için ‘Bodrum Manifestosu’ adıyla bilimsel bir çalışma yaptıklarını anlatan Mimar Gültekin; “Bodrum’un en önemli çözülmesi gereken birinci sorunu altyapı olduğu için başkan seçildiğim takdirde ‘Altyapı Seferberliği’ ilan edeceğim. Belediyenin bir kuruşunu israf etmeden, hatta kemerleri sıkarak, gerekirse tasarruf tedbirleri uygulayarak bütün parasal kaynaklarımızla kanalizasyon, su, elektrik, asfalt, yol, altgeçit, üst geçit, kavşaklar ve trafik gibi konularda; gerekirse 5 yılda Bodrum’un Monako gibi çağdaş bir turizm kenti altyapısına kavuşmasını sağlayacağım.”dedi. Bodrum’un altyapı sorunu çözüldüğü takdirde ikinci en büyük meselesinin doğal güzelliklerinin, ağaçlarının, ormanların, yeşilinin, denizinin, cennet gibi koylarının korunması ve betonlaşmaya izin verilmemesi olduğunun altını çizen Mimar Mine Gültekin; “Yerleşik nüfusu 500 bini geçen Bodrum’da; tatil zamanlarında ise 3 milyona yaklaşan turizm kapasitesini geriye çevirmek neredeyse imkansızlaşmıştır. Bu konuda bilim insanlarımızla Yeşil Zırh Yönetmeliği çalışması yapıyoruz. Bu yönetmeliği Bodrum Belediye Meclisi’ne sunarak betonlaşmaya dur diyerek doğal güzelliklerin sonsuza kadar koruma altına alınmış olmasını hedefliyoruz.”dedi. 

 

CENNET BODRUM’U KURTARMAK İÇİN MİLAS’LA BİRLEŞELİM

Yeşil Zırh Yönetmeliği’nin tek başına Bodrum’un doğal güzelliklerinin katledilmesini, Bodrum’un betonlaşmasını önlemede yeterli olmayacağını açıklayan Mimar Mine Gültekin şunları kaydetti: “Bodrum’a insanların yerleşme isteklerinin önünde durmak neredeyse imkansız. Yarımadamızın doğal güzelliklerini korumak için kentleşmenin-betonlaşmanın doğal mirasa zarar vermeden yapılan dağlık ve kayalık alanlardaki toprak üretimiyle mümkün olduğu bir gerçektir. Bu konuda Bodrum yarımadasında doğal güzelliklerin korunması için bizim teklifimiz ‘Karia’ uygarlığı sınırları dahilindeki 82. vilayetin Karya olması ve Milas ile Bodrum’un birleşerek kentleşmenin iç kesimlerde kayalık ve dağlık bölgelerde yapılmasıdır. İl Merkezinin Milas’a doğru olmasıyla da, Bodrum genelinde daha kaliteli ve doğayla iç içe gerçek bir turizm hamlesi gerçekleştirebiliriz. Bu konuda bilim insanlarımız bir araştırma raporu için çalışmalara başladılar ve ben de devlet büyüklerimizle istişareler yapmaktayım. Bodrum’un daha fazla betonlaşmasını istemiyoruz. Bunu sağlamak için gerekirse ben altyapı sorunlarını 5 yılda çözdükten sonra doğal güzelliklerimizin kurtulması için yarımadamızın yemyeşil kalması için 82. vilayet olacak Karya il merkezini Milas’a doğru taşıyacak projelere başlayabiliriz. Çünkü başka Bodrum yok.”

SU SORUNUNU KALICI OLARAK ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞTAY YAPIYORUZ

Bugün Heredot Kültür Merkezi’nde yapılacak CHP Bodrum Aday Adayları tanıtım toplantısında birinci sırada konuşma yapması beklenen Mimar Mine Gültekin şöyle konuştu: “Aday adayları tanıtım toplantısına katılamadığım için Bodrum halkımızdan özür diliyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bodrum Manifestosu Ön Bilgi Raporu’nda belirttiğim Bodrum Yarımadası İçme Suyu ve İsale Hattı 1. kısım, Bodrum Yarımadası İçmesuyu Tesisleri 2. kısım isale hattı ve Bodrum Yarımadası İçme Suyu Arıtma Tesisi ile 9.72 milyon metreküp su arıtılarak 2040'a kadar Bodrum ve çevresinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanması hedefinin yeniden revize edilmesi amacıyla temaslarda bulunduğum akademisyenler, STK temsilcileri, devlet büyüklerimiz ve bürokratlarımızla yapacağım ‘Bodrum’un Su Kaynaklarının Mevcut Durumu ve Geleceği; İklim Değişikliğine Hazırlık- Bodrum Su Kaynakları Geliştirme Master Planı’ konulu kapalı devre çalıştayımız maalesef elimizde olmayan sebeplerle aday adayları tanıtım toplantısı ile aynı güne denk gelmiş bulunmaktadır. Tekrar özür dileyerek toplantıya katılamayacağımı nazik dikkatinize arz eder saygılarımı sunarım.”

 

AdminAdmin