BODRUM
Giriş Tarihi : 06-03-2023 20:27

BELEDİYEDEN ÇOCUKLARI İYİLEŞTİREN ETKİNLİKLER

BELEDİYEDEN ÇOCUKLARI İYİLEŞTİREN ETKİNLİKLER

 

Bodrum Belediyesi, deprem mağduru ailelerin çocuklarının yaşadıkları travmatik süreci atlatmalarına yardımcı olacak etkinlikler düzenliyor

Bodrum Belediyesi uzman psikolog ve sosyologları eşliğinde çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Kültür AŞ iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında sinema, tiyatro ve müze gezisi düzenlendi.

Bodrum Belediyesi özellikle depremden etkilenen küçük çocukları depremin yaratabileceği psikolojik sorunların etkilerinden korumak amacıyla destek çalışmaları düzenlerken son olarak deprem mağduru çocuklara hafta sonu çeşitli geziler ve etkinlikler düzenleyerek gönüllerince eğlenmelerini sağladı.

Film Gösterimi Gerçekleştirildi

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Saha Çözüm Birimi ekipleri ile Bodrum Belediyesi Kültür AŞ iş birliğinde 76 çocuk ilk olarak, Oasis Cinemarine Sinema Salonunda “Kaptan Pengu ve Arkadaşları” adlı çizgi film gösterimini izledi.

Tiyatro Gösterimi İlgi Gördü

Üç gün süren etkinliklerin ikinci günüde Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Harikalar Mutfağı” tiyatro oyunu depremden etkilenen çocuklar için sahnelendi. Konakladıkları otellerden servis araçları ile alınan 83 çocuk, oyunu büyük bir ilgiyle izledi. Tiyatro sonrasında çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler dağıtıldı.

Müze Gezisi Düzenlendi

Programın son gününde ise Bodrum Deniz Müzesinde “Müze Sepette Atölyesi” yapıldı. Anneleri ile katılım sağlayan çocuklar, müzede Bodrum’un geleneksel sepetlerini yaparken gönüllerince eğlendi. Ayrıca Deniz Müzesi personeli eşliğinde müzeyi gezen çocuklara müze hakkında bilgiler verildi.

Eğlenceli Zaman Geçirdiler

Farklı ortamlarda kaliteli zaman geçiren çocuklar için konakladıkları otellerde, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Biriminde görevli Sosyolog Cansu Koçer Sevindi tarafından boyama ve okuma etkinlikleri düzenlenirken park ve bahçelerde çeşitli oyunlar oynayan çocuklara Saha Çözüm ekibi eşlik ediyor.

Etkinlikler Sürecek

Gerçekleşen etkinliklerle, çocukların depremde yaşadığı zor günleri bir nebze olsun unutarak eğlenceli günler geçirmesini sağlayan Bodrum Belediyesi, çocuklara yönelik etkinliklere belirli bir plan doğrultusunda devam edecek.

AdminAdmin