GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-01-2024 16:15

Beçin Mahallesi'nde Vatandaşlar Mağdur Ediliyor

Beçin Mahallesi'nde Vatandaşlar Mağdur Ediliyor

Milas ilçesine bağlı Beçin Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, evlerine ulaşımda yaşadıkları sorunlar nedeniyle sıkıntılarını dile getiriyor. 
Beçin Mahallesi 108 ve 109 ada 1 nolu parsellerde yaşayan vatandaşlar, evlerine araçla giremediklerini ve komşularının verdiği yoldan ancak yürüyerek evlerine ulaşabildiklerini ifade ediyor.
Bu durumun acil müdahale gerektiren durumları engellediğini belirten vatandaşlar, özellikle acil durumlarda ambulans ve itfaiye araçlarının mahalleye giriş yapamayacak olmasının endişe verici olduğunu ifade ediyor.
2016 yılında başvurdukları Milas Belediyesi'nden çözüm bulamadıklarını dile getiren mahalle sakinleri, belediyenin Zeytin Koruma Kanunu'na atıfta bulunarak yol açamayacaklarını söylediğini belirtiyorlar.
Kimira Taşdemir ve 88 yaşındaki annesi, belediyenin duyarsızlığı nedeniyle 2024 yerel seçimlerinde bu durumu göz önüne alarak oy kullanacaklarını açıkladı. 
Kimira Taşdemir, ‘’Evime araçla hiç bir şekile ulaşım sağlayamıyorum. Dört bir yanımız tellerle çevrili, sorunumuzu ilk olarak 2016 yılında bir dilekçe ile Milas Belediyesine bildirdik. Ama hiç bir şekilde yolumuzu açmadı. Mağduriyetimiz halen devam ediyor. Sağolsun komşumuz bize yolunu kullandırıyor ve biz bu şekilde sadece yaya olarak evimize giriş yapabiliyoruz. 88 Yaşında annem var bazen hasta oluyor ambulans içeri giremiyor, itfaiye elemanlarının yardımıyla annemi adeta sürükleyerek çıkarabiliyoruz. Milas Belediyesinden aldığımız imarımızda ev terklerimiz mevcut. Fakat Belediyeden bize verilen cevap Zeytin Koruma Kanunu var yolu açamayız. Ne yani evimize girişe zeytin engelmidir? Yolun açılması için sadece 15 metrelik bir bölüm. Burada ki 3 zeytin ağacı taşınsa bile yolumuza kavuşuruz. Özellikle burada bu sorunu yaşayan komşum ve biziz. Yani iki aile de mağdur ediliyor. Yarın Allah göstermesin bir yangın olsa itfaiye giremeyecek ve bu iki ev yanacak mı? Artık biz yolumuzu istiyoruz. Milas Belediyesi mi yapar başka bir kurum mu yapar bilmiyorum ama artık yeter diyoruz. Önümüzde ki seçimlerde CHP’ye asla oy vermeyi düşünmüyoruz. Madem bize karşı duyarsızsınız bizde ne CHP’ye ne de Başkan Tokat’a karşı duyarlı olmayacağız.’’ ifadelerinde bulundu

AdminAdmin