MİLAS
Giriş Tarihi : 11-08-2023 13:49

Başkan Tokat’tan Su Tasarrufuna Davet

Başkan Tokat’tan Su Tasarrufuna Davet

Başkan Tokat’tan Su Tasarrufuna Davet

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, son dönemde yaşanan iklim değişiklikleri nedeniyle barajlardaki doluluk oranlarına ve su kaynaklarındaki azalmaya dikkat çekerek vatandaşlara su tasarrufu konusunda uyarılarda bulundu. Tokat, “Milas halkı olarak kuraklık ve susuzlukla birlikte mücadele edeceğiz.” dedi.

Milas’ta bahar aylarındaki yağışlarda dengesizlikler ve iklim değişiklikleri nedeniyle olumsuz etkilenen su kaynaklarında yaşanan azalmaya dikkat çeken Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kuraklık ve susuzluk riski nedeniyle bir açıklama yayınladı. Geçtiğimiz hafta Geyik barajında yüzde 29 olarak açıklanan doluluk oranının, oluşabilecek susuzluk riskinin erken bir sinyali olduğunu kaydeden Başkan Tokat, “Su kaynaklarımızın sürdürülebilirliği ve gelecek nesillerin sağlıklı yaşamı için suyun bilinçli bir şekilde kullanılması büyük önem taşıyor. Yaşanan kuraklığın yanı sıra turizmle birlikte artan su kullanımının önümüzdeki dönemde büyük sorunlara yol açmaması amacıyla su tasarrufunun yapılması gerekiyor. Su kullanımını bilinçli yönetmek ve su kaynaklarını korumak zorundayız. ” dedi. 

Başkan Tokat, “Tarım, sanayi, evsel kullanım ve diğer alanlarda suya olan ihtiyacı karşılayan barajlarımızın doluluk oranlarında azalma yaşanmaktadır. Son dönemdeki yağış eksiklikleri nedeniyle barajlarımızın doluluk oranları düşmüş, su kaynaklarında yaşanan sıkıntılar daha da hissedilir hale gelmiştir.” ifadelerini kullandı.


Su kullanımının bilinçli olarak yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tokat, “Vatandaşlarımızın su tüketim alışkanlıklarının gözden geçirmesi gerekmekte. Ülkemizde halen su kullanımındaki en büyük payı tarımsal üretim kullanmakta. Vahşi sulama yöntemi yerine modern sulama tekniklerinin kullanımı yaygınlaştırılarak suyun verimli bir şekilde kullanmalıyız. Su kaynaklarını korumalı, gereksiz tüketim yapmamalıyız. Meydana gelen kayıp-kaçak suları yetkililere ivedi şekilde haber vermeliyiz.” diye konuştu.

AdminAdmin