MİLAS
Giriş Tarihi : 28-02-2023 11:12

Başkan Tokat Depremden Etkilenen Tüm İlleri Gezdi

Başkan Tokat Depremden Etkilenen Tüm İlleri Gezdi


Antakya Merkez Meydanı Köprübaşı’ndan deprem bölgesindeki gözlemlerini aktaran Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; Tarihi Meclis Binası, Büyükşehir Hizmet Binası ve Ulu Cami’nin tamamen yıkıldığını ve kentin büyük tahribata uğradığını söyledi.
Deprem bölgesinden yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Milas halkını bilgilendiren Başkan Tokat, son durumu kamuoyuyla paylaştı. Deprem olduğu andan itibaren kısa bir ara dışında deprem bölgesinde bulunduklarını belirten Başkan Tokat; “Ekiplerimiz şu an Kahramanmaraş ve Malatya’dalar. Depremden en çok etkilenen illerimiz Hatay, Maraş,  Malatya ve Adıyaman olarak görünüyor. Diğer illerimizin merkezlerinde değil ama kırsallarında çok fazla yıkım var. ” dedi.
Deprem olan bütün illeri ziyaret ederek, Milas halkının taziye ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tokat; “Gittiğimiz alanlarda tek tek yetkilerle görüşüp çalışmaları ve ihtiyaçları değerlendirdik. Elimizde şu an her ilin acil ihtiyaç duyduğu malzemeler belirlenmiş durumda. Milas’a dönünce bu ihtiyaçları giderme konusunda çalışmalarımıza başlayacağız. 
Hatay’ın Kilis ve Antep’in kırsalında ziyaretlerimiz oldu. Maraş’ta ekibimizi ziyaret ederek çalışmalarını ve ihtiyaçlarını değerlendirdik. Ardından Malatya ve Adıyaman’a geçtik. O illerimizde de çok ciddi yıkım söz konusu. Her yerde çalışmalar devam etmekle birlikte özellikle gördüğüm Malatya, Maraş, Adıyaman ve Antakya’da hala müdahale edilmemiş yapılar söz konusu. Çok büyük bir felaket ve çok büyük bir enkazla karşı karşıyayız. 
Milas halkı olarak deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında desteğimiz devam edecektir. Halkımızdan yardım kampanyalarına destek olmaya devam etmelerini rica ediyorum. Tekrar hepimize geçmiş olsun, hepimizin başı sağ olsun.”  dedi.

AdminAdmin