SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 27-10-2022 13:02

BAŞKAN OTGÖZ: “CUMHURİYET EN BÜYÜK ARMAĞANDIR”

BAŞKAN OTGÖZ: “CUMHURİYET EN BÜYÜK ARMAĞANDIR”

 

BAŞKAN OTGÖZ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Milletinin bağımsızlığı için Samsun’da yakılan ateş, dalga dalga Anadolu’nun her tarafını sarmış; Türk Milleti’nin ezelden beri aşığı olduğu bağımsızlık tutkusu, emperyalist devletlerinin bütün hain planlarını boşa çıkartmıştır.  99 yıl önce ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışıyla ilan edilen Cumhuriyet, kurtuluş mücadelesinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde askeri ve siyasi alanda zafere ulaşmasının bir sonucudur.

Türk Milleti, Kurtuluş Savaşında tarih kitaplarına sığmayan, kadın erkek, yaşlı genç fark etmeksizin herkesin aynı ülküyle ve inançla hareket ettiği, tüm dünyaya Türk’ün gücünü gösterdiği bir diriliş destanı yazmıştır. Bu destanı bugün millet olarak gururla ve coşkuyla yaşıyoruz. Tüm yokluğa, yıkılmışlığa, işgale karşı kazanılan şanlı zaferin ardından ilan edilen Cumhuriyet, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan en büyük armağandır.

Türkiye Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru ilerlerken, millet olarak bize düşen görev; şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içerisinde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımalı ve her daim Cumhuriyetimizin gücüne güç katmalı, ülkemizin ve milletimizin yarınları için yorulmadan her alanda çalışmaya devam etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin