MUĞLA
Giriş Tarihi : 25-10-2022 16:11

Başkan Karakuş’tan anıt açıklaması

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, basında ‘Cumhuriyetin 100. Yılı Anıtı’ olarak yer alan habere ilişkin açıklamada bulundu.

Başkan Karakuş’tan anıt açıklaması

 

 

 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, basında ‘Cumhuriyetin 100. Yılı Anıtı’ olarak yer alan habere ilişkin açıklamada bulundu.

 

Başkan Karakuş şunları kaydetti:

“Bugün basında yer alan haberlere ilişkin ifade etmek isterim ki, bahsi geçen taş, Cumhuriyetin 10. yılında Eskihisar Meydanı’na konulmuş bir taştır. Buna benzer birkaç ilde farklı biçimlerdeki figürler o bölgelerin meydanlarına konulmuş. Bu konuda Atatürk’ün herhangi bir talimatı söz konusu değil. Eskihisar Meydanına o dönemin şartları ve teknolojisinde iyi niyetle yapılmış olan bu heykel, önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan tarafından tamamen şahsi ve keyfi olarak yeniden yaptırılmıştır. Bununla ilgili herhangi bir Yönetim Kurulu kararı, tutanağı ya da konuya ilişkin bir bilgi paylaşımı söz konusu değildir. Kendisince Cumhuriyetin 100. yıl anısına çoğaltma gereği duymuş ve bunu yine kendince uygun gördüğü alanlara fikir almadan ya da bilgi paylaşımında bulunmadan yerleştirmeye çalışmıştır. Bu taş, herhangi bir şekilde Cumhuriyetin 100. Yılı’nda anıt olabilecek bir yapıt değildir. Biz Cumhuriyetimizin 100. yılını bu taşla ifade edecek olursak, Cumhuriyeti çok basite indirgemiş oluruz.

 

MUTSO Yönetimi olarak tüm çalışmalarımızı, Cumhuriyete sadık, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak sürdürmeye devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim. Mustafa Ercan’ın amacı gerçekten Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına güzel bir eser bırakmak olsaydı, MUTSO olarak bugüne kadar yaptığımız gibi bunun içinde gereken tüm çalışmayı gerçekleştirir, hem ilimize hem Cumhuriyetin değerine yakışır bir sanat eseri yapılması konusunda her türlü sorumluluğu onurla üstlenirdik. Mustafa Ercan burada yaptığı yanlışı farklı yönlere çekmeye çalışıp art niyetli davranmaktadır. Ayrıca 2 ay kadar önce hazır olduğu söylenen bu taşın seçimden sonraki hafta sonu, apar topar, kimsenin bilgisi olmadan yerleştirilmeye çalışılması ve resmi olarak görevimizin ilk gününde oluşturulmaya çalışan bu algının son derece art niyetli olduğunu düşünüyoruz. Gerçeği yansıtmayan beyanlar ile yıpratılmaya çalışmak yerine, ilimize ve Odamıza yakışır başarılı çalışmalar ile anılmak dileğiyle… Üyelerimizin ve kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur.”

AdminAdmin