MİLAS
Giriş Tarihi : 22-08-2023 14:51   Güncelleme : 22-08-2023 14:56

Bargilya Festivalinde Heykelinin Parçaları Çalındı

Bargilya Festivalinde Heykelinin Parçaları Çalındı

Bargilya Festivalinde Heykelinin Parçaları Çalındı

Ressam ve heykeltıraş Ender Güzey’in Milas’ta Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nde açtığı sergisinde bronz heykelinin parçaları çalındı. Güzey, jandarmaya başvurdu.

Milas’ın Boğaziçi Mahallesi’nde üç gün süren Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali gerçekleştirildi. Sulak alandaki Tuz Binası’nda Bodrum’da yaşamını sürdüren ressam ve heykeltıraş Ender Güzey ile sanatçı arkadaşlarının “Kuşlar” isimli sergisi açıldı.

 

 

Gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sergideki bronz heykelin başı ve sarkaçları çalındı. Sabah saatlerinde sergi alanına giden Güzey, heykelin parçalarının yerinde olmadığını görünce kısa süreli şok yaşadı. Güzey, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Heykelin parçalarının hurdacılara satılmasından korktuğunu dile getiren Ender Güzey, “Burada Bargilya Festivali için düzenlenmiş sergideyiz. Burada gölün ortasında tuz binası diye bir bina var. Bu festival kapsamında ben bir sergi kurguladım. Sergi içerisinde benim de birkaç eserim vardı. Onlardan bir tanesi bronz heykel. Dün gece burada güvenlik olmasına rağmen bu bronz heykelin başı ve sarkaçları çalınmış. Bunun için şimdi jandarma geldi. Soruşturma yapacak. Umarım bulunur.” diye konuştu.

AdminAdmin