SİYASET
Giriş Tarihi : 02-04-2023 21:36

Bakan Kirişci, Muğla'da iftar programına katıldı

Bakan Kirişci, Muğla'da iftar programına katıldı



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Yatağan ilçesinde iftar programına katılarak vatandaşlarla biraya geldi.
Bakan Kirişci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Muğla Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı"nın ardından Yatağan Belediyesi tarafından Yeniköy Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.
Burada Mahalle sakinleri ve depremzedelerle biraya gelerek iftarını açan Kirişçi'ye Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akca ile protokol üyeleri eşlik etti.
İftarın ardından vatandaşlara hitap eden Kirişci, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından devletin ilk andan itibaren vatandaşının yanına, yardımına koştuğunu belirtti.
Yatağan'da da depremzedelerin bulunduğunu ve bugün onlarla da birlikte oruçlarını açtıklarını belirten Kirişci, "Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. 6 Şubat'ta millet olarak büyük bir felaket yaşadık. Rabbim bir daha bu tür afetleri değil dostlara düşmanlarımıza bile göstermesin. 50 binin üzerinde insanımızı, canlarımızı kaybettik. Maddi kayıplarımız bir şekilde yerine konur ama gidenleri getiremeyiz." dedi.
Krişci, konuşmasının sonunda depremde hayatını kaybedenler için dua etti.
Deprem bölgesinden Yatağan ilçesine gelen vatandaşlara seslenen Kirişci, "Kaleyi bırakmayacağız. Kalenin biz sahipleriyiz o kalenin savunucularıyız. Bülbülü altın kafese koymuşlar illede vatan demiş. Sizin burnunuzda nasıl tüttüğünü tahmin edebiliyorum. Ama şuan da mecburen buradasınız. İnşallah tekrar her şey normale döner ve sizlerde evinize, yurdunuza dönmüş olursunuz."
Kirişci ve beraberindekiler iftar programının ardından ilçede bulunan 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kentine gitti.
Buradaki Şaban Ağa Camisinde akşam namazını kılan Kirişci, cami ve kent hakkında Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ile antik kentin kazı başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt'ten bilgi aldı.
Kentte restore edilen köy kahvesinde vatandaşlarla biraraya gelerek çay içen Kirişci, daha sonra ilçeden ayrıldı.

AdminAdmin