GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-04-2024 19:27

Bafa Gölü Hayalet Ağlardan Temizlendi

Bafa Gölü Hayalet Ağlardan Temizlendi


Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı hayalet ağ çalışmalarına Mart ayında 8 bin m2 balık ağını denizden toplayarak başlamıştı. Bu hafta ise hedefleri Bafa Gölü'ndeydi.
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte, ortak alanlarında bulunan S.S.Serçin Köyü Su Ürünleri Kooperatifi'nin ev sahipliğinde terk edilmiş ağlar toplanarak temizleme işlemi yapıldı.
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, ''Biz bıkmadan temizlemeye devam ediyor, ama “En büyük temizlik kirletmemektir” sloganımızı tekrar hatırlatıyoruz.'' şeklinde konuştu.
Barış Saylak, ‘’Bu çalışmalarla denizlerde ve göllerde çevre kirliliğine yol açan hayalet ağların bertaraf edilmesi ve çevrenin korunması amaçladığımız çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalarımız doğal yaşam alanlarının korunmasına bir nebze olsun duyarlılık oluşturursak ne mutlu bize. Biz bıkmadan temizlemeye devam ediyoruz, ama “En büyük temizlik kirletmemektir” sloganımızı tekrar hatırlatıyorum.'' ifadelerinde bulundu.

AdminAdmin