MİLAS
Giriş Tarihi : 05-03-2023 14:08   Güncelleme : 11-03-2023 03:25

AYA’ dan Deprem ve Afet Semineri

AYA Arama Kurtarma Derneği tarafından Tazelenme Üniversitesi Muğla Milas Kampüsünde Deprem Afeti Bilinçlendirme ve Farkındalık Semineri verildi.

AYA’ dan Deprem ve Afet Semineri

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinde 20 canı kurtaran AYA Arama Kurtarma Derneği, Tazelenme Üniversitesi Muğla Milas Kampüsünde Deprem Afeti Bilinçlendirme Semineri düzenledi. Seminere katılan gönlü genç öğrenciler, “Seminer sonunda boş arazilere afet toplanma alanı denilemeyeceğini öğrendik. Milas genelinde 70 civarında olduğu açıklanan bu alanlara gerekli ekipmanların yerleştirilerek her türlü afete şimdiden hazır olunmasını istiyoruz”

fifabahis giriş

AYA Arama Kurtarma Ekip lideri Turgay Güngör, deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri görseller eşliğinde anlattı.

Deprem anında düşerek ya da devrilerek insana zarar verebilecek ne varsa mutlaka duvarlara sabitlenmesi gerektiğini belirten Güngör, “Binanız sağlam kalsa dahi duvara sabitlenmemiş eşyalardan dolayı yaralanabilir, hatta ölebilirsiniz. Bu nedenle lütfen tehlike oluşturabilecek ne varsa mutlaka duvara sabitlenmesini sağlayın”dedi.

Şimdiye kadar verdiği seminer ve eğitimlerde yüzlerce defa deprem çantasının nasıl hazırlanacağı, içerisinde neler olması gerektiği gibi konularda bilgiler verdiğine dikkat çeken ekip lideri Güngör; “Biliyorum ki yine burada tamam hazırlayacağız dediğiniz halde sonrasında hazırlamayacaksınız. Şimdiye kadar hep böyle oldu, ne yazık ki eminim yine aynısı olacak ve deprem çantaları hazırlanmayacak. Son yaşanan deprem felaketi bunun örneği” diye konuştu. Ekibin diğer üyeleri ise son deprem felaketi sonrasında bölgede yaşadıkları izlenimleri paylaştılar.

Tazelenme Üniversitesinin genç ruhlu öğrencileriyse, Turgay Güngör ve ekibine teşekkür ederek, “Öğrendiklerimize göre, boş afet toplanma alanı hiçbir işe yaramıyormuş. Milas’ta 70 civarında toplanma alanı olduğu açıklandı. E-devlet aracılığıyla da bu alanları öğrenebiliyoruz. Fakat boş arazilerde toplanma alanı olsa ne olur? Acilen her an deprem olacakmış gibi afet toplanma alanlarının hazırlanmasını ve en azından belli başlı araç gereçlerin bu alanlara konulmasını istiyoruz” dediler.

Gerçekleştirilen seminerde deprem anında yapılması gerekenleri de öğrenen gönlü genç öğrenciler, çök-kapan-tutun olarak bilinen tatbikatı da uyguladılar.

AdminAdmin