FETHİYE
Giriş Tarihi : 07-04-2023 11:21

AKUT'TAN FETHİYE AFET GÖNÜLLÜLERİNE TEŞEKKÜR

Şubat ayında Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin sonrasında Fethiye'de hızlı bir organizasyon yapısı oluşturarak deprem bölgesine ve Fethiye'ye gelen depremzedelere destek olan FETAV - Fethiye Afet Gönüllülerine teşekkür belgesi verilmesi için AKUT Fethiye birimi ve FEFSAD üyelerinin katılımıyla bir organizasyon gerçekleştirildi.

AKUT'TAN FETHİYE AFET GÖNÜLLÜLERİNE TEŞEKKÜR

 

 

5 Nisan 2023 tarihinde Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda, AKUT Fethiye birimi tarafından gönüllülük faaliyetlerinin yanı sıra AKUT’a bağış yaparak daha çok hayatın kurtarılmasına destek olmasından dolayı FETAV Fethiye Afet Gönüllüleri adına hazırlanan teşekkür belgesi sunuldu.

Etkinlikte AKUT Fethiye birimi temsilcilerinden İsmail Madak, Ramil Çetin , Alp Yiğitler ve Dilek Yiğitler Hatay’da yürütülen arama kurtarma faaliyetleri ve bölgede yaşanan deneyimler hakkında detaylı sunum yaptı.

Organizasyonda FETAV müdürü Dilek Dinçer süreç boyunca gerçekleşen çalışmalardan bahsederek şunları söyledi: ‘Bu zorlu süreçte FETAV ve Fethiye Afet Gönüllüleri’nin sürdürdüğü işbirliğini takdir ediyorum, Fethiye Afet Gönüllüleri depremden etkilenen pek çok kişiye destek oldu, madden ve manen bu kişilere dokundu.’ dedi.

Fethiye Afet Gönüllüleri bünyesinde depremzedelere psikolojik destek veren profesyonellerden oluşan Fethiye Sivil Psikososyal Destek Grubu adına uzman psikolojik danışman Berk Çeşmeli ve Uzman klinik psikolog Derinsu Aydın sahada depremzedeler ile gerçekleştirdikleri birebir görüşmelerin sonuçları ve faydaları hakkında bilgi verdi.

FETAV bünyesinde gönüllülük esaslı faaliyetlerini depremden sonraki bir ay boyunca sürdüren Fethiye Afet Gönüllüleri koordinasyon ekibinden Efser Semizoğlu, 2021 yılında yaşanan yangınlar sırasında birleşen 60-70 kişilik gönüllü ekibin deprem sonrasında hızlıca toplanarak 350 kişiye çıktığını belirtti.  Güçlü bir organizasyonel yapı ile farklı yetkinliklere sahip ekiplerin oluşturulduğunu ve bu sayede yardımların hızlıca ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını aktaran Semizoğlu konuşmasına şöyle devam etti: ‘Fethiye Afet Gönüllüleri olarak geçtiğimiz ay FETAV çatısı altında yürüttüğümüz çalışmalarda depremzedelerin barınma, yemek, kıyafet gibi öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra psikososyal destek verilmesini sağladık, depremden etkilenen çocuklar için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Yine ‘Askıda Sebze’ kampanyası ile Fethiye halkının da yardımlara katkıda bulunmasını sağlayarak önemli miktarlarda meyve sebzenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına öncülük ettik. Tüm bunların yanı sıra bizzat Hatay’a giderek Ömer Öner’in bu dramın unutulmamasını sağlayacak sembolik ve kavramsal bir proje olan ’11 Boş Çerçeve’ isimli sanatsal fotoğraf çalışmasının hayata geçmesini sağladık. Gece gündüz yanımızda olan tüm gönüllü arkadaşlarımıza ve desteklerini her daim yanımızda hissettiğimiz Fethiye Belediyesi, FETAV, FEFSAD, AKUT ve tüm diğer kurumlara teşekkür ederiz.’

Etkinlik FEFSAD üyesi Kemal Hakkı Tor’un Fethiye’nin geçmişinden bugününe çekilen arşiv niteliğindeki fotoğraflarının sunumu ile sona erdi.

AdminAdmin