SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 24-07-2023 13:31

AK Partili Otgöz “Devlet Bahçeli Bey Boşa Konuşmaz”

AK Partili Otgöz “Devlet Bahçeli Bey Boşa Konuşmaz”

AK Partili Otgöz “Devlet Bahçeli  Bey Boşa Konuşmaz”

  AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, bölgedeki sorunları çözmek için hızlı bir mesai programına başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisinin tatile girmesi ile birlikte Muğla ve ilçelerindeki sorunları yerinde inceleyen ve Meclise taşıma hazırları içerisinde olan Milletvekili Otgöz, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, “Fethiye’nin il olmasını bende çok istiyorum. Bu konuyu gündeme getiren kişi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli beydir. O bir şey dediyse boş yere dememiştir” dedi. 


  Türkiye Büyük Millet Meclisinin tatile girmesiyle beraber, Seydikemer’e  dönen AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, gündeme ve bölgeye dair gazetemiz muhabiri ile söyleşide bulundu. 


“Sorunların Bilincindeyiz ve Meclise Taşıyoruz”


  AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete ile birlikte 5 yıllık görev sürecinde Muğla’nın ve Muğlalıların sorunlarının giderilmesi için çok çalışacaklarını belirten Milletvekili Yakup Otgöz, “Bölge olarak ihtiyaçlarımız baya var. Ama bununda üstesinden gelmek için 2 vekil kadem vekilimle birlikte Muğla için çalışıyoruz. Dün boğalar barajımızı ziyaret ettik. Tabi ki biliyorsunuz orada 50 milyar bir ödeneğe aktardı ama bitti ilave ödenek aktarması için oradan bilgi aldık ve biz biliyorduk ama önce bilgileri yerinde almak daha iyi oluyor. Bölge müdürümüz sağ olsun her konuda bize o konularda yardımcı oluyor. Genel müdürümüzle görüştük. Bakanımıza da bildirdik aciliyetini buranın. Çünkü bu baraj yapıldıktan sonra hayvancılık OSB var Seydikemer ’de inşallah o hayata geçtikten sonra bir 36 bin dönüm bir yer sulanacak. Aciliyette o yönden önemli. Su tutulması lazım. Çalışıyoruz inşallah onun üstesinden geleceğiz.” dedi. 


“Seydikemer- Söğüt Yolunun Sözünü Aldık”


    Bölgenin en büyük sorunların başında gelen Seydikemer – Söğüt karayolu geldiğini de ifade eden Otgöz, “Bakanımızla birebir görüştük. Görüşmeye de devam edeceğiz. Seydikemer söğüt , Seydikemer kalkan yolu ve aşağı yukarı Karabel tünelimiz de  %45 seviyesinde bitti. Bu yolun aciliyetini bakanımıza anlattık. Hatta bir hafta içinde iki sefer görüştük. Bakanımız ``Aciliyetini biliyorum. ‘’ dedi. ``Yerinde gelip göreceğim, inceleyeceğim ‘’ dedi. İnşallah bu gittiğimizde bir randevu daha alırız. Yani buranın aciliyeti çok önemli. Şöyle Türkiye’ye baktığımız zaman karayolları olarak en acil yol burası kaldı. Bunu da ben bakanımıza ilettim. Bakanımızda “Yolu biliyorum.” dedi. “Geleceğiz.” dedi. “Hızlandıracağız.” dedi. Onun sözünü aldık. Ama gelip görmesi lazım. İşin daha hızlanması için. İşin aralık vermeden bu yolun bitmesi acilen çok önemli. Bir kenarımızda yol devam ediyor. Allah korusun önüne bir traktör geçtikten sonra bu traktörü sollama şansı hiçbir vasıtanın yok. O yönden çok önemli. Artık bu yolun zorluğu bence yok. Bir an önce başlaması ve bitirilmesi en büyük bizim hedefimiz. Tüm Seydikemer Fethiye kaş bu yolu bekliyor. Yani turizm açısından şöyle çok önemli. Yani Kaş, Fethiye Seydikemer ’den çıkan yani Söğüte geldiği zaman yol ayrımı oluyor. Artık Antalya’ya, güneydoğu ya gidenler bir kısmı ileri gittiğimiz zaman yine güneydoğuya gidenler konya üzeri gidiyor. Bir kısmı egeye bir kısmı Ankara’ya , Karadeniz’e , İstabul’a  kadar bu yol her yönüyle kullanılıyor. Türkiye’nin en kullanışlı yollarından bir tanesi. Yol bittiği zaman vatandaşlar rahat bir nefes alacak. Biliyorsunuz sık sık trafik kazaları oluyor. Trafik kazalarının önüne geçeceğiz ve can kaybını önler diye düşünüyorum” ifadelerinde bulundu. 


“Devlet Bahçeli Bey Boşuna Konuşmaz”


  Fethiye’nin il olması konusunda da düşüncelerini aktaran AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, “ Fethiye’nin il olmasını herkes ister. Bende çok istiyorum. Ama bunu kim konuştu, Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanım sayın Devlet Bahçeli konuştu. Bunu ben boş yere konuşmamıştır diye düşünüyorum. Benim şahsi fikrim bak. Benim bir yetkililerden duymuşluğum yok. Yani Cumhurbaşkanım sayın Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte konuşmuştur ve bu böyle denklere edilmiştir. Vatandaşa duyurulmuştur. İnşallah 100. yılda 100 ilin içinde Fethiye’ de olur diye düşünüyorum ben. Olursa da seçim sonu olacak. Şurada seçimlere kaldı 8 ay. Altyapısı falan. İnşallah seçimden önce müjdeli bir haber olursa bende çok sevinirim inşallah” şeklinde konuştu.

AdminAdmin