EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-11-2022 12:26

77 HAFIZ ÖĞRENCİYE BELGELERİ TÖRENLE VERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu projesi kapsamında, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Erkek Kuran Kursu, Huriye Koyuncu ve Çamköy Hz. Fatıma Kız Kur’an Kursunda okuyan ve Hafız olan 77 öğrenciye törenle belgeleri verildi.

77 HAFIZ ÖĞRENCİYE BELGELERİ TÖRENLE VERİLDİ

 

 

Diyanet İşleri  Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ve Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı başta olmak üzere il ve ilçe protokolünün katıldığı belge töreni Fethiye Beşkaza Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Fethiyelilerin hınçahınç doldurduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hafızların ve hocalarının tekbirler ve salavatlar eşliğinde salona gelmesiyle birlikte binlerce kişi Hafızları ayakta alkışladı.

Daha sonra selamlama konuşmalarına geçildi.

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, ve Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından dünyaca ünlü Kur’an okuyucuları Hafız Muhammed Mansur Sağır ve Uğur Ayvaz muhteşem tilavetleri ile dinleyenlerin gönlüne huzur verdi.

Kur’an tilavetlerinin ardından konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç muhteşem bir atmosferde Kur’an’a gönül veren Fethiyelilerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu aktararak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hafızlığa verdiği önemden ve bu konuda yapılan çalışmalardan bahsetti.

Protokol tarafından Hafızlara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

AdminAdmin