MİLAS
Giriş Tarihi : 07-05-2024 12:19

3 FİDAN'IN İSMİ MİLAS'TA PARKA VERİLDİ

3 FİDAN'IN İSMİ MİLAS'TA PARKA VERİLDİ

Milas Belediyesi, Türkiye'de sol hareketin en önemli isimleri arasında yer alan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edildiği tarih olan 6 Mayıs’ın yıl dönümünde kentin en bilinen parkının ismini ‘Üç Fidan / Aplangeç Parkı’ olarak değiştirdi.
Milas’ın simge parklarından biri olan Aplangeç Parkı’nın ismi, pazartesi günü toplanan Milas Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ‘3 Fidan / Aplangeç Parkı’ olarak değiştirildi. Ahmetçavuş - Hayıtlı Mahallesi sakinleri ve Milas 78’liler Platformu üyeleri öncülüğünde daha önce Milas Belediyesi’ne başvuru yapan vatandaşlar, kentin tarihi ve sembolik parklarından biri olan Aplangeç Parkı’nın adının ‘Üç Fidan Parkı’ olarak değiştirilmesini teklif etti. Yeni dönemde göreve gelen CHP’li Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un talimatlarıyla ikinci meclis toplantısına dahil edilen teklif, Milas Belediye Meclisi’nde AKP ve MHP’nin ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi. 
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz isim değişikliğine ilişkin “Mahalle sakinlerimizin talepleri üzerine Aplangeç Parkımızın ismi, ‘3 Fidan / Aplangeç Parkı’ olarak tescil edilmiştir. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. Aplangeç Parkı’nın isminin ‘3 Fidan / Aplangeç Parkı’ olarak değiştirilmesi teklifinin görüşüldüğü meclis toplantısını çok sayıda vatandaş izledi. Gündem maddesinin oylanmasının ardından vatandaşlar alkışlarla meclis üyelerine teşekkür etti. 

MECLİS TOPLANTISINDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz; meclis toplantısı öncesi yeni kurulan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne vekaleten Alican Koban’ın, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne vekaleten Feyzi Yılmaz’ın, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne vekaleten Ahmet Münir Geçgil’in, Yazı İşleri Müdürlüğü’ne vekaleten Nalan Moralı’nın atandığını duyurdu.
Milas Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Mayıs ayı meclis toplantısında, üyesi olunan Kıyı Ege Belediyeler Birliği temsilciliğine Saim Tartan, Önder Ersoy, Mehmet Bozan asil, Hüseyin Çöllüoğlu, Mustafa Özgülergil ve Ali Özgür yedek üye olarak seçildi.
Meclis toplantısında Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce sunulan gündem maddeleri görüşülerek İmar Komisyonu’na sevk edildi.
2023 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri, meclis üyelerinin oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.
Gökbel Mahallesi 244 ada 3 parsel maliki Ümit Toprak’ın; Gökbel Mahallesi 244 ada 5 parsel numarasında kayıtlı mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait arsa vasıflı 82,73 m2 yüzölçümlü taşınmazı satın alma talebi İmar Komisyonu’nun olumlu görüşü üzerine oy birliğiyle kabul edildi.
Gümüşlük Mahallesi 395 ada 162, 168 ve 169 parsel malikleri ilgi dilekçesinde; 395 ada 33 parsel malikinin yola terklerini yapmamış olması nedeniyle inşaat yapamadıklarını, bu nedenle 395 ada 33 parsel malikinin yola terklerini yapmasını, yapmadığı takdirde Milas Belediyesince kamulaştırma yapılması talebine ilişkin İmar Komisyonu’nun olumsuz raporu, belediye meclisince kabul edildi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın, Koru Mahallesi'nde yaklaşık 153 Ha.’lık alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı taslağının 3194 sayılı Yasanın 8/e maddesi gereğince Milas Belediye Meclisince incelenerek bir karar alınması talebi İmar Komisyonu’nun uygun görüşü belediye meclisince kabul edildi.
Boğaziçi Mahallesi 162 ada 5 ve 6 parsel (eski 2 ve 3 parsel) numarasında kayıtlı taşınmazlar üzerinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 07.11.2023 tarih ve 256117 sayılı yazısında belirtilen hususlar çerçevesinde revize edilen Ticaret Alanı amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifinin 3194 sayılı Yasanın 8/e maddesi gereğince Milas Belediye Meclisince incelenerek bir karar alınması maddesinde oy birliğiyle komisyona ek süre verildi.
Güllük Mahallesi 366 ada 12 ve 22 parsel numarasında kayıtlı taşınmazlar üzerinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 09.10.2023 tarih ve 246716 sayılı yazısında belirtilen hususlar çerçevesinde revize edilen Yaya Yolu Düzenlemesi amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifinin 3194 sayılı Yasanın 8/e maddesi gereğince Milas Belediye Meclisince incelenerek bir karar alınması maddesine komisyona ek süre verildi.
Sayıştay Başkanlığınca yapılan denetimlerde tespit edilen, ilgili kanun maddesinde doğalgaz dağıtım firmasından ruhsat harcı alınmamasına dair bir hüküm bulunmadığı, bu sebepten dolayı ilgili doğalgaz dağıtım firmasından kazı ruhsat harcı alınması gerektiğinden önceki dönemlerde alınan meclis kararı kaldırılması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
Milas Belediyesi’nin 31.03.2024 tarihinden önceki dönemi ile ilgili inceleme ve denetimlerde bulunmak üzere yeminli mali denetim hizmeti alımı yapılması teklifi, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Milas Belediye Meclisi mayıs ayı 2. birleşimi 10 Mayıs saat 14.00’te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Elif OturakçıElif Oturakçı