MİLAS
Giriş Tarihi : 05-05-2023 12:09

Kendisini Milas’ın Köylüsü Gibi Gösterenlere İnanmıyoruz

Milas’a bağlı 26 mahallenin muhtarı Milas – Ören karayolu üzerinde bulunan Yeniköy Termik Santrali önünde bir araya gelerek “Kendine çevreci diyenlere, onlarla birlikte hareket eden siyasilere sesleniyoruz!” diyerek ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Kendisini Milas’ın Köylüsü Gibi Gösterenlere İnanmıyoruz

Ören Mahalle Muhtarı Bekir Keser tarafından okunan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

PROJEYE KARŞI ÇIKTIKLARI EYLEMLERDE GÖRÜYORUZ!

“Ülkemizde çok kısa bir süre sonra iki önemli seçim aynı gün yapılacak. Cumhurbaşkanı adayları, siyasi partiler, milletvekili adayları ülkenin her yerinde seçim çalışması yürütüyor, vaatler sıralanıyor.

Bizler de Milas’a bağlı 26 köyün muhtarı olarak siyasilere seslenmek istiyoruz. Çünkü bugüne kadar ne siyasi parti liderlerinden ne de Muğla’dan milletvekili adaylarından bizim sorunlarımızın çözümüne ilişkin hiçbir şey duymadık. Adeta Milas’ta ve köylerinde yaşayan bizler unutulmuş gibiyiz!

Çünkü bizim dışımızda ilerleyen, asla fikrimizin sorulmadığı bir dönem yaşıyoruz, bize ne istediğimizi sormamış insanlar bizim kaderimiz hakkında konuşuyor.

Siyasetçiler de bu kişilerin etkisi altında kalarak bizleri dinlemeden açıklama yapıyorlar. Oysa bizler bu topraklarda doğduk, burada yaşıyoruz ve çocuklarımızın da burada yaşamasını istiyoruz.

Avrupa ülkeleri termik santralleri tekrar açarken, bazı kesimler ülkemizin yerel kaynağı olan Yeniköy Kemerköy santralleri kapatılsın, kömür çıkarılmasın diyorlar! Ama burada bulunan ve yaşayanların önemli bir kısmı santral sayesinde geçimini sağlıyor, evine ekmek götürüyor. Köylerdeki, Milas’taki esnaftan alışveriş yapıyor.

Hatta burada çalışma hayaliyle meslek liselerini, üniversiteyi bitiren çocuklarımız ilçelerinden, köylerinden ayrılmak zorunda kalmadan iş buluyor, yuva kuruyor, huzurlu bir hayat sürüyor. Köylü kadınlarımız linyit sahasındaki arkeolojik kazılarda çalışıyor.

1980’li yılların sonunda devletimiz tarafından kurulan Yeniköy Kemerköy santralleri, direkt istihdam ettiği 3000 kişinin yanısıra, bölgemizin sosyal hayatına da büyük destek sağlıyor.

Kendilerine çevreci diyen bazı insanlar, Muğla’ya bir çivi daha çakılsın, yeni iş imkânları yaratılsın istemedikleri gibi olanlar da kapatılsın derdinde. Çünkü kendilerini her gün bir yatırıma, bir projeye karşı çıktıkları eylemlerde görüyoruz!

Ülkemizin gelişmesi için yapılacak tüm yatırımların çevreye uyumlu bir şekilde yapılması mümkün. Çünkü teknoloji her geçen gün gelişiyor. Bizler de teknolojiyi bu amaçla kullanan bu santrallerde yaşamımızı devam ettirerek tarım yapmaya, hayvancılığa devam ediyoruz.

Yeniköy Kemerköy santralleri, doğayla dost bir madenciliğin yapılabilirliğini ağaçlandırma sahaları ile kanıtlanmıştır. Milas-Ören yolu üzerinde gördüğünüz ormanlar, bir zamanlar kömür madeniydi, şimdi hepsi sağlıklı ormanlara dönüştü.

Yine kapatılan maden sahalarına dikilen ve taşınan zeytinlerin sayısı 22 bini bularak tarımsal faaliyetlere destek sağlanmış ve sağlanacaktır. Bu sahalardan çıkan tarihi eserler Ören Arkeopark’ta koruma altına alınmıştır.

Bölgemizdeki enerji kaynakları var olduğu sürece bu santraller çalışacaktır. Önemli olan bu santralleri kimin çalıştırdığı değil, bölgedeki sosyal, çevresel ve ekonomik katkısıdır.

Kameraların karşısına geçip Milas köylüsü gibi görünmek için başlarına yemeni bağlayıp “tarih yok ediliyor, zeytinlikler yok ediliyor” diyenlere, buraya gelip ahkâm kesen, bizi ekmeğimizden edeceklerini umursamayan bu insanlara; kendine çevreci diyenlere, onlarla birlikte hareket eden siyasilere sesleniyoruz!

Bizler bu köylerin, bu ormanların, bu toprakların asıl sahipleri olarak, bizim can damarımız olan, köylünün, vatandaşın geçim kaynağı olan bu santrallerin çalışmaya devam etmesini istiyoruz!

Buradan siyasilere sesleniyoruz ve soruyoruz: Ülkemizin enerji tedariğinde ve bölgesel istihdamda büyük rol oynayan bu santrallerin kaderi ne olacak?”

AdminAdmin