FETHİYE
Giriş Tarihi : 26-01-2023 17:38

FETHİYE’DEN CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA 100 YILLIK ESER

Fethiye’den Cumhuriyetimizin 100. Yılına 100 yıllık eser hazırlanıyor. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Fethiye’nin kültürel ve sanatsal değerleri kayıt altına alınarak bir kitap haline getirilecek.

FETHİYE’DEN CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA 100 YILLIK ESER

Fethiye Güzel Sanatlar Derneği Başkan yardımcısı Ayşe Mine Deniz’in hazırlamış olduğu proje ile geçmişten bu güne kadar tüm kültürel değerlerimiz gelecek kuşaklar için belgelenecek ve kitap haline getirilerek Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 29 Ekim 2023 de “Fethiye’nin Yüz Yıllık Not Defteri” kentimize hediye edilecek. Fethiye’de yaşayan vatandaşlarımız ile tüm kurum ve kuruluşların davet edildiği bu anlamlı projenin tanıtımı ile ilgili Ayşe Mine Deniz açıklamada bulundu.

“FETHİYE ‘YE DEĞER KATMAK İSTEYEN HERKESLE BİRLİKTE PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Fethiye Güzel Sanatlar Derneği Başkan yardımcısı Ayşe Mine Deniz açıklamasında “Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle” Fethiye’nin  Yüz Yıllık Not Defteri”  adında bir proje yaptık. Bu proje ile Fethiye’nin Somut olmayan kültürel tarihini kayıt altına alıp kentimizin tarihine katkıda bulunmak, hem  gelecek kuşaklara hem de  Fethiyeli hemşerilerimize armağan vermek istiyoruz. Ama bu çalışmayı tek başımıza değil, Fethiye ‘ye değer katmak isteyen herkesle birlikte yapmayı hedefledik. Bu amaçla sivil toplum kuruluşları, topluluklar ve kişisel katılımcılardan oluşan “Kültür Sanat Platformu” oluşturduk.  Fethiye’nin deyim yerindeyse, çeyiz sandığını açıp yüz yıllık tarihine dair her türden materyali derleyip kayıt altına alacağız.

“FETHİYE’NİN YÜZ YILLIK NOT DEFTERİ’Nİ KENTİMİZE  HEDİYE ETMEK”

Çalışmamızın ilk adımı bir araya gelmek, el ele vermek. İkinci adımı  yazılı veya sözlü belgelere, fotoğraflara ve kültürümüzün simgesi eşya, giysi gibi malzemelere ulaşıp kayıt altına almak. 

Üçüncü ve son adım da kültürel tarih konusunda uzman arkadaşlarımızın desteğiyle bu verileri kitap haline getirip 29 Ekim 2023 de “Fethiye’nin Yüz Yıllık Not Defteri’ni kentimize hediye etmek. Birinci ve ikinci adımın çalışmalarını tamamladık. Envanter oluşturmanın en önemli adımı elbette hemşerilerimizden gelecek olan malzemeler. Bununla ilgili olarak şunu belirtmek istiyorum;  Kimsenin herhangi bir eşya ya da belgesini almayacağız. Bize bildirilen materyallerin sadece resimlerini çekip özellikleriyle birlikte kayıt edeceğiz. 

“BEN DEĞİL, BİZ “ DİYEN HERKESİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Yine de fotoğraf veya yazılı doküman veya kitaplarını vermek isteyen olursa bunları belgeyle teslim alıp “Kent Müzesi” oluşturulduğunda, kaynak sahibinin adıyla birlikte müzeye teslim edeceğiz. Bu bağlamda Fethiye İlçe Kütüphanesi’nde “Fethiye Kitapları” köşesi oluşturacağız. Fethiye gibi zengin bir coğrafyadan çok güzel bir eser ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bu konuyla ilgili çalışma yapan çok güzel arkadaşlarımız var. Bizler onların şahsi çabalarını daha görünür, daha bilinir kılmak istiyoruz. Bunun için “Ben değil, Biz “ diyen herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Not: Süreç içerisinde sosyal medyadan da bizlere ulaşabilmeniz için çalışmalarımız var, şimdilik “ Not Defteri Topluluğu”ndan Ümit Yılmaz’ın telefon numarasını vereceğim, bilgi almak ve iletmek istediklerinizi kendisine WhatsApptan iletebilirsiniz. Tel: 0-530-7343284. Teşekkür ederim” dedi.

AdminAdmin