Muğla Büyükşehir Belediyesi, kendi beceriksizliğinin bedelini halka ödetmeye devam ediyor. Susuzluğa mahkum edilen köylere altyapıyı döşeyemeyen belediye, faturasını vatandaşa yükledi. Vatandaş, vidanjör parasının altından kalkamaz hale geldi. Doğa harikası köylerde bir otel ayda 60 bin TL vidanjör parası ödüyor.
Muğla’da bir tülü çözüm bulanamayan altyapı yetersizliği, vatandaşı çileden çıkarıyor. Özellikle yaz aylarında susuzluğa mahkum edilen ilçelerde, fosseptik sıkıntısı da yıllardır çözüm bekliyor. Altyapının yetersiz olduğu özellikle köylerde, kokudan durulmuyor. Tankerlerle su ihtiyacının karşılandığı Marmaris ve Datça’nın köylerinde vatandaşlar, bu kez de fosseptik çilesiyle başa çıkmaya çalışıyor. Belediyeden umudu kesen köylüler, atıkları aldırmak için vidanjör çağırıyor. Turizmciler ve yöre halkı kendi imkanları dahilinde vidanjör çağırarak fosseptiğini aldırıyor. Muğla Büyükşehir, kendi beceriksizliği ve iş bilmezliğinin bedelini halka ödetti. Susuzluğa mahkum edilen köylere altyapıyı döşeyemeyen CHP’li belediyenin fosseptik bedelini halka yüklemesi çileden çıkardı. Ödediği verginin karşılığını alamayan vatandaşlar isyan etti.
Turizmciler ve vatandaşlar, vidanjör yükünün altından kalkamıyor. Öyle ki bir vidanjör yaklaşık 6 bin TL. Selimiye Mahallesinde bir turistik tesis ayda ortalama 10 kez vidanjör çağırıyor. Altyapı sıkıntısını gideremeyen Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) de vatandaşlara ücretli olarak vidanjör gönderiyor. MUSKİ’nin kendi vidanjörü ücreti ise 5 bin TL.