TURİZM
Giriş Tarihi : 08-08-2023 19:19   Güncelleme : 12-08-2023 02:26

SAKLIKENT KANYONU’NA ZİYARETÇİ AKINI DEVAM EDİYOR

SAKLIKENT KANYONU’NA ZİYARETÇİ AKINI DEVAM EDİYOR

SAKLIKENT KANYONU’NA ZİYARETÇİ AKINI DEVAM EDİYOR

SAKLIKENT KANYONU, DOĞASEVERLERİ AĞIRLIYOR

 

 

betpublic

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

 

 

Seydikemer’de bulunan Saklıkent Kanyonu, yemyeşil bitki örtüsü, 18 kilometre uzunluğu, yükseklikleri 200 ila 600 metre arasında değişen dik yamaçlarıyla ziyaretçilerini unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. Kanyon boyunca suları adeta buz gibi akan suyun içinde halatlar yardımıyla zorlu bir yürüyüş gerçekleştiren ziyaretçiler, büyüleyici manzaralarla karşılaşıyor. Maceraperest ve doğa tutkunlarını kendisine çeken Saklıkent Kanyonu’nda zaman zaman güneş ışınlarının giremeyeceği kadar dar ve yüksek yamaçlar yer alıyor.

 

 

BAŞKAN AKDENİZLİ: “SAKLIKENT KANYONU’NUN MÜTHİŞ BİR DOĞAL GÜZELLİĞİ VAR”

 

Seydikemer’in dünyaya açılan penceresi konumunda olan Saklıkent Kanyonu’na ziyaretçi akınının devam ettiğini kaydeden Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, her yıl olduğu gibi bu yaz sezonunda da yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Muhteşem doğası, buz gibi akan serin suları ile ünlü Kanyonu ziyaret edenler, unutulmaz bir gün geçiriyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde, kanyona olan ilgi daha da artıyor. Seydikemer Belediyesi olarak yaşanan yoğunluğa karşı belediye ekiplerimiz hazır bulunuyor. Ziyaretçilerimizin Saklıkent’te huzur içinde bir gün geçirebilmeleri için en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Saklıkent Kanyonu’nun müthiş bir doğal güzelliği var. Bölgeye gelenler de buranın doğal güzelliğinden büyük keyif alıyor.” ifadelerini kullandı.

 

MELİHA DEMİRELMELİHA DEMİREL