EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-05-2024 12:09

Öğrenciler Maviyle Yarına Varım Projesini Tanıttı

Öğrenciler Maviyle Yarına Varım Projesini Tanıttı

Semiha Altunkan Ortaokulu öğrencileri, "Maviyle Yarına Varım (I'm Tomorrow With Blue)" adlı eTwinning projesini Milas Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine tanıttılar. 
Proje, Semiha Altunkan Ortaokulu ile Romanya Scoala Gimnaziala Filiasi tarafından kurucu ortalığı öncülüğünde başlatılmıştır ve Türkiye'den dokuz şehirden öğrencilerin yanı sıra İtalya, Arnavutluk, Yunanistan, Ürdün gibi yabancı ortakları da içermektedir.
Projede denizlerin sürdürülebilirliği konusu ele alınmış olup, denizlerin tanıtımı, deniz kirliliği ve nedenleri, deniz biyoçeşitliliği, istilacı türler, nesli tükenmekte olan türler gibi konular "yaparak yaşayarak öğrenme" prensibiyle işlenmiştir. Değişik web araçları ve sunum teknikleri kullanılarak öğrencilere aktarılan bilgiler, interaktif ve etkileşimli bir öğrenme ortamı sağlamıştır.
Projenin Nisan Ayı etkinlikleri kapsamında, Semiha Altunkan Ortaokulu yöneticileri, proje koordinatör öğretmeni ve projede görevli öğrenciler, Milas Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın ve Şube Müdürü İbrahim Türker Yaşoğlu'nu ziyaret ederek proje hakkında detaylı bilgi vermişlerdir. Ziyaret sırasında projenin amaçları, hedefleri ve Ocak, Şubat, Mart aylarında gerçekleştirilen çalışmalar ve etkinlikler detaylı bir şekilde aktarılmıştır.
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, ‘’Öğrencilerimiz, denizlerin önemi ve sürdürülebilirliği konusunda farkındalıklarını artırmak ve uluslararası işbirliği ile kültürel alışverişi teşvik etmek amacıyla büyük bir adım atmıştır. Semiha Altunkan Ortaokulu öğrencilerini ve öğretmenlerini, bu değerli projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılarının devamını diliyorum.’’dedi.

Elif OturakçıElif Oturakçı