Muğla – Bu yıl “Sessiz Ol/Ma!” temasıyla düzenlenen Muğla Zeytin Çiçeği Uluslararası Kısa Film Yarışmasının ödül töreni, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye Beyazay Derneği Genel Merkezi ve Muğla Şubesi koordinasyonunda düzenlenen etkinlikte genç yönetmenlerin hazırladığı kısa filmler izleyicilerden büyük ilgi gördü.
Törene; Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı, 22. ve 23. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay ve il protokolü katıldı. Programda, genç yönetmenlerin toplumsal farkındalığa dikkat çeken filmleri takdir topladı.
Vali Akbıyık, yaptığı değerlendirmede kısa filmlerin hem sanatsal hem de sosyal yönden önemli mesajlar içerdiğini belirterek yarışmanın Muğla’nın kültürel etkinliklerine değer kattığını ifade etti.
Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ise etkinliğin engellilik alanında farkındalık oluşturma amacı taşıdığını, genç sinemacıların bu konuda güçlü bir duyarlılık ortaya koyduğunu söyledi.
İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, gençlerin sosyal sorumluluk bilincini sanatsal üretimle buluşturan bu tür etkinliklerin eğitim camiası için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı.
Program sonunda yarışmada dereceye giren yönetmenlere ödülleri takdim edildi. Katılımcılar, sinema aracılığıyla toplumsal konulara ışık tutan tüm genç sanatçıları tebrik etti.
#Muğla #KısaFilmYarışması #ZeytinÇiçeğiFestivali #GençYönetmenler #MuğlaValiliği #KültürSanat #SessizOlMa #BeyazayDerneği






























