GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-11-2025 14:15   Güncelleme : 19-11-2025 14:19

Muğla ve 8 İlde Organize Suç Çetelerine Büyük Operasyon

Muğla ve 8 İlde Organize Suç Çetelerine Büyük Operasyon

Muğla ve 8 İlde Organize Suç Çetelerine Büyük Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Jandarma ekiplerinin son iki haftada Muğla’nın da aralarında bulunduğu 9 ilde, 12 ayrı organize suç örgütüne yönelik eş zamanlı ve geniş kapsamlı operasyonlar düzenlediğini duyurdu. Operasyonlarda toplam 106 şüpheli yakalanırken, bunlardan 68’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 34 şüpheli hakkında adli kontrol uygulandı, diğer şüphelilerin işlemlerinin ise sürdüğü belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde; Jandarma KOM, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları ve İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütülen operasyonlarda örgütlerin faaliyet alanları da tek tek deşifre edildi.

İllere Göre Suçlar

Muğla: Yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara yönelik nakdi destek ödemelerini zimmete geçirme

Kahramanmaraş: Sürücü belgesi sınavlarında başarısız olan kişilere sahte ehliyet düzenleme

Diyarbakır: Organize uyuşturucu ticareti

Balıkesir: Silah kaçakçılığı

Antalya: Sosyal medya üzerinden dolandırıcılık

Tekirdağ – Yalova: Kamu görevlisi kimliği kullanarak nitelikli dolandırıcılık

Manisa – Bitlis: Tefecilik faaliyetleri

Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonların, suç örgütlerinin finans kaynaklarını hedef aldığı ve toplum güvenliğine yönelik tehditleri önemli ölçüde engellediği ifade edildi.

ATAHANATAHAN