MİLAS
Giriş Tarihi : 18-10-2022 10:43   Güncelleme : 29-12-2022 18:31

MİTSO'dan, PİNKO'ya destek...

Milas'ın Pinar mahallesinde kurulan S.S. Pinar ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin ürettiği balların tanıtımı ve satışı için Milas Ticaret ve Sanayi Odası destek verecek.

MİTSO'dan, PİNKO'ya destek...

 

 

 

Milas'ın Pinar mahallesinde kurulan S.S. Pinar ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin ürettiği balların tanıtımı ve satışı için Milas Ticaret ve Sanayi Odası destek verecek. Pinar yöresindeki bal üreticilerinin 1977 yılında bir araya gelerek kurdukları Milas'ın ilk ve tek bal üretim kooperatifi olan PİNKO'nun ürettiği ballar fuarlarda MİTSO tarafından tanıtılacak.  

Kazansana

 

Kısa adı PİNKO olan S.S. Pinar ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Yılmaz ve Kooperetif Müdürü Erdoğan Özüdoğru, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret ederek kutladılar ve yeni görev döneminde başarılar dilediler. Ziyaret sırasında Milas ve yöresindeki bal üreticilerinin sorunlarını da dile getiren PİNKO Başkanı Mehmet Yılmaz, geçen yılki orman yangınlarının ardından yöredeki çam balı üretiminin düştüğünü belirtti. Yaz aylarında Anadolu'nun yüksek kesimlerine arı kovanlarını götüren Milaslı bal ürecilerinin yaz döneminin verimli geçtiğini anlatan Mehmet Yılmaz "Kooperatif olarak elimizde kaliteli ballarımız var. Şimdi bu balları Pinar köyümüzdeki tesisimizde özelliklerine uygun şekilde paketleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elimizde bol miktarda çam ve çiçek balları, karakovan balları ve propolis var" dedi ve satışlar ve tanıtım konusunda MİTSO'dan destek istedi.

 

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, PİNKO Başkanı Mehmet Yılmaz ve kooperatif müdürü Erdoğan Özüdoğru'ya Milas ballarının tanıtımı ve satışı için destek vereceklerini bildirdi. Özer, "Yıllardır Milas ürünlerinin tanıtımı için fuara katılıyor. Önümüzdeki katılacağımız fuarlar var. Fuarlarda sadece Milas zeytinyağını ve zeytinini değil Milas balını da tanıtacağız" dedi. PİNKO'nun bir kooperatif olmasının hem üreticiler hem tüketiciler için büyük bir avantaj olduğunu belirten Reşit Özer, "Bal tüketicileri kooperatif kanalıyla daha güvenli ve daha uygun fiyattan bal alabilir" dedi. Özer, PİNKO balının Türkiye'nin önde gelen büyük mağazalarının raflarına girmesi için de çaba göstereceklerini ifade etti.

AdminAdmin