Milas’ta etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe genelinde bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, vatandaşlar yürümekte zorlandı. Devam eden doğalgaz çalışmaları nedeniyle kazılmış yollar yağmurla birleşince, Milas sokakları adeta çamur deryasına döndü.
Yağış, Doğalgaz Çalışmalarıyla Birleşince Zorluk Katlandı
Gün boyu aralıklarla etkisini artıran yağış, özellikle Menteşe Caddesi ve Gümüşkesen Caddesi üzerinde hayatı durma noktasına getirdi. Bu bölgelerde süren doğalgaz altyapı çalışmaları nedeniyle kazılmış yollar, yağmurun etkisiyle çamurla kaplandı. Vatandaşlar, kaldırımlara taşan su birikintileri nedeniyle karşıdan karşıya geçmekte güçlük çekti.
Bazı esnaflar, iş yerlerinin önüne dolan suların içeri girmemesi için kendi imkânlarıyla önlem aldı. Araç sürücüleri ise kayganlaşan yollarda zor anlar yaşadı.
Vatandaşlardan Tepki: “Her Yağmurda Aynı Manzara!”
Milaslı vatandaşlar, özellikle altyapı ve yol düzenleme çalışmalarının uzun süredir tamamlanamamasına tepki gösterdi. Yağmur sonrası yaşanan çamur ve su birikintilerinden şikâyet eden vatandaşlar, “Her yağmurda aynı manzara yaşanıyor. Yollar kazıldı, kapatılmadı. Yağmur yağınca yürüyemiyoruz. Kaldırımlar çamur, arabalar bile geçemiyor,” diyerek yetkililere seslendi.
Esnaflar da Dertli
Menteşe Caddesi’nde iş yeri bulunan bazı esnaflar, su baskınlarının mağduriyet yarattığını belirtti. Bir esnaf, “Günlük işlerimiz aksıyor. Gelen müşteri yürüyemiyor, arabasını park edemiyor. Doğalgaz çalışması iyi güzel ama bu şekilde yarım kalınca vatandaş da biz de mağdur oluyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Kaldırımlar ve Yollar Çamur İçinde
Gümüşkesen Caddesi başta olmak üzere bazı sokaklarda kaldırım taşlarının altındaki toprak kaydığı, yer yer çukurlar oluştuğu gözlendi. Yağmur sularının drenaj kanallarına ulaşamadığı bölgelerde su seviyesi kaldırımlara kadar yükseldi.
Vatandaşlar, özellikle okul saatlerinde çocukların okula giderken zorlandığını, yaşlıların ve yayaların da ciddi risk altında olduğunu belirtti.
Yetkililerden Açıklama Bekleniyor
Yaşanan olumsuzlukların ardından gözler Milas Belediyesi ve doğalgaz firması yetkililerine çevrildi. Vatandaşlar, hem altyapı çalışmalarının koordineli yürütülmesini hem de geçici önlemler alınmasını talep ediyor.
Belediye yetkililerinden resmi bir açıklama yapılmazken, ekiplerin yağış sonrası oluşan çamur ve su birikintilerini gidermek için sahada çalışma yürüttüğü öğrenildi.
“Kış Gelmeden Önlem Alınmalı” Uyarısı
Milas sakinleri, Milas’ta altyapı çalışmalarının tamamlanmadan yoğun yağış dönemine girilmesinin ciddi sorunlar yarattığına dikkat çekiyor ve kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte benzer manzaraların yaşanmaması için belediyeden kalıcı çözümler bekliyor.
Milas’ta etkili olan yağış, yalnızca günlük yaşamı değil, altyapı sorunlarını da bir kez daha gündeme taşıdı. Devam eden doğalgaz kazıları, yağmurla birleşince ilçe merkezinde adeta çamur çilesi yaşandı. Milaslılar şimdi, hem yolların onarılmasını hem de altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyor.

































