MİLAS
Giriş Tarihi : 19-03-2023 08:19

Milas Belediyesi Kıyıkışlacık İçin Atölye Çalışmaları Başlattı

Milas Belediyesi tarafından Kıyıkışlacık kültür varlıklarının korunması ve yeniden işlevlendirilmesi projesi kapsamında atölye çalışmaları başlatıldı.

Milas Belediyesi Kıyıkışlacık İçin Atölye Çalışmaları Başlattı

Milas Belediyesi tarafından Kıyıkışlacık kültür varlıklarının korunması ve yeniden işlevlendirilmesi projesi kapsamında atölye çalışmaları başlatıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden akademik üyeler ve mimarlık fakültesi öğrencileri ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalar, 18-19 Mart tarihleri arasında Kıyıkışlacık ve çevresinde kentsel tasarım ve turizm altyapı projelerinin hazırlanmasını hedefliyor.

Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen atölye çalışmalarında, kültür varlıklarının korunması ve yeniden işlevlendirilmesi için öneriler geliştirilecek. Bu kapsamda, Kıyıkışlacık ve çevresinde turizm potansiyelinin arttırılması, bölgenin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması, çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarının yapılması hedefleniyor.

Yapılacak çalışmaların sonucunda, Kıyıkışlacık ve çevresinde turizm sektörüne yönelik yeni fırsatlar yaratılması, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlanması ve kültür varlıklarının korunarak gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.

​​​​​​​

AdminAdmin