MENTEŞE
Giriş Tarihi : 07-02-2024 16:03

Menteşe Belediyesi’nden İklim Değişikliği Eylem Planı Eğitimi

Menteşe Belediyesi 2023 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında GEKA'ya yapmış olduğu başvuru sonrasında İklim Değişikliği Eylem Planı projesi ile teknik destek almaya hak kazanmıştı. Proje kapsamında Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde Menteşe Belediyesi personeline, sivil toplum örgütlerine ve kamu kurumlarının personeline eğitim verildi.

Menteşe Belediyesi’nden İklim Değişikliği Eylem Planı Eğitimi

Toplam 3 gün süren eğitimler kapsamında 19 Mayıs Üniversitesinde görevli Akademisyen Prof. Dr. Yüksel Ardalı tarafından katılımcılara; yenilenebilir enerji kaynakları, sulu peyzajdan kuru peyzaja geçiş, sürdürülebilirlik, Paris iklim anlaşması ve yeşil mutabakat, iklim değişikliği eylem planı neden gerekli, küresel iklim değişikliği ve Türkiye, Muğla ve Menteşe, kurumsal ölçekte alınabilecek önlemler, kentsel gelişim ve uyumlu çevre, ulaşım, yenilenebilir enerji, atık yönetimi, sanayi, tarım, hayvancılık ve orman konu başlıklarında eğitim verildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, günümüzün en önemli konularından biri olan iklim değişikliğine yönelik bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini kaydederek, “İklim Değişikliği Eylem Planı projesi ile GEKA’dan 100 Bin TL’ye kadar hibe desteği almaya hak kazanmıştık. Bu destek kapsamında başta personelimize, STK üyelerine ve diğer kurumların personeline eğitimler veriyor ve çeşitli uygulamalar yapıyoruz. Hedefimiz iklim değişikliğine karşı kent direncini arttırmaktır.” diye konuştu.

AdminAdmin