Reklam Kurulu, haksız ticari uygulamalar nedeniyle İşletmelere 24 milyon 16 bin 573 lira ceza kesti

GÜNCEL - 26-02-2024 10:38 1612 kez okundu.

Reklam Kurulu, haksız ticari uygulamalar nedeniyle İşletmelere 24 milyon 16 bin 573 lira ceza kesti

 

Reklam Kurulu’nun bu ayki toplantısında görüşülen 185 adet dosyadan 157’si mevzuata aykırı bulunurken söz konusu reklam ve ticari uygulamamlar hakkında durdurma cezası ile birlikte toplam 24 milyon 16 bin 573 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. 

Reklam Kurulu bu yılın ilk iki ayında toplam 345 adet dosya hakkında görüşü ve değerlendirmede bulunda. Tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu tespit edilen 296 adet dosya hakkında durdurma cezasının yanı sıra, toplam 47 milyon 900 bin 904 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, partisinin gelecek vizyonunu değerlendirdi: -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, partisinin gelecek vizyonunu değerlendirdi: - "Artık ikinci 25 yıl için yeni bir sözleşme, yeni bir hayal, yeni bir başarı öyküsü önerme zamanındayız. AK Partimiz 2053 hedefleri için b

13-08-2026 - GÜNCEL

İhtiyaca Özel Modifiye Yük Konteyner Çözümleri

İhtiyaca Özel Modifiye Yük Konteyner Çözümleri

10-08-2026 - GÜNCEL