APİMUĞLA VE MUĞLA ECZACI ODASI’NDAN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ: APİTERAPİK ÜRÜNLER TÜM ECZANELERDE

APİMUĞLA ile 32. Bölge Muğla Eczacı Odası arasında imzalanan protokol kapsamında Propolis Damla ve Propolis Sprey’in ilk satışları tamamlandı. Ürünler, önümüzdeki ay itibarıyla Muğla genelindeki tüm eczanelerde vatandaşlarla buluşacak.

MUĞLA - 29-04-2026 13:21 904 kez okundu.

APİMUĞLA VE MUĞLA ECZACI ODASI’NDAN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ: APİTERAPİK ÜRÜNLER TÜM ECZANELERDE

 

 

Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi (APİMUĞLA) ile 32. Bölge Muğla Eczacı Odası arasında hayata geçirilen birliği, apiterapik ürünlerin güvenilir kanallar aracılığıyla halka ulaştırılması hedefi doğrultusunda yeni bir aşamaya taşındı.

28 Nisan Salı günü gerçekleştirilen toplantıda, MUTSO ve APİMUĞLA Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile 32. Bölge Muğla Eczacı Odası Başkanı Saim Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek yürütülen süreci değerlendirdi. Toplantıda, taraflar arasındaki iş birliğinin güçlenerek devam ettiği ve planlanan hedeflerin adım adım hayata geçirildiği vurgulandı.

Geçtiğimiz aylarda imzalanan satış sözleşmesi protokolü ile apiterapik ürünlerin eczaneler aracılığıyla halka sunulmasının önü açılmış, bu kapsamda APİMUĞLA’nın ürünleri olan Propolis Damla ve Propolis Sprey’in ilk parti satışları başarıyla tamamlandı.

Yapılan açıklamaya göre, söz konusu ürünler önümüzdeki ay itibariyle Muğla genelindeki tüm eczanelerden temin edilebilecek. Bu adım, hem vatandaşların güvenilir ve denetlenebilir ürünlere erişimini kolaylaştıracak hem de Muğla’nın apiterapi alanındaki üretim ve markalaşma gücünü daha ileriye taşıyacak.

MUTSO ve APİMUĞLA Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, yürütülen çalışmanın yalnızca ticari bir faaliyet olmadığını belirterek, “Muğla’nın doğal zenginliklerini katma değerli ürünlere dönüştürürken, bu ürünleri en doğru ve güvenilir kanallarla halkımıza ulaştırıyoruz. Eczacılar Odası ile kurduğumuz bu iş birliği, kalite ve güven açısından örnek bir modeldir” dedi.

32. Bölge Muğla Eczacı Odası Başkanı Saim Korkmaz ise eczanelerin yalnızca ürün temin noktası değil, aynı zamanda sağlık danışmanlığı merkezleri olduğuna dikkat çekerek, “Apiterapik ürünlerin eczacı kontrolünde sunulması, doğru kullanımın sağlanması ve halk sağlığının korunması açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

APİMUĞLA ve 32. Bölge Muğla Eczacı Odası güvencesiyle yürütülen bu iş birliği, Muğla’da üretilen yüksek katma değerli ürünlerin hem yerel ekonomiye hem de halk sağlığına katkı sunmaya devam ediyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Akyaka’da Engelsiz Uçurtma Şenliği

Akyaka’da Engelsiz Uçurtma Şenliği

13-05-2026 - MUĞLA

Muğla’da kadın istihdamı her geçen yıl artmaya devam ediyor.

Muğla’da kadın istihdamı her geçen yıl artmaya devam ediyor.

13-05-2026 - MUĞLA